Saygı Öztürk: O ses kaydında bomba bir isim de geçiyor

Sayg%C4%B1+%C3%96zt%C3%BCrk:+O+ses+kayd%C4%B1nda+bomba+bir+isim+de+ge%C3%A7iyor
ABONE OL

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Sezgin Baran Korkmaz’ın Habertürk TV ekran yüzü Veyis Ateş’le gerçekleştirdiği görüşmenin ses kaydı ile ilgili önemli bir iddia gündeme getirdi.

Sözcü gazetesi köşe yazarı Saygı Öztürk, hakkında kara para aklama iddiası bulunan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın arabuluculuk yaparken kendisinden 10 bin euro istediğini ileri sürdüğü Habertürk TV Ana Haber sunucusu Veyis Ateş’le gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin 12 dakikalık ses kaydını bugünkü yazısına taşıdı.

Kayıtta, başka isimlerin de olduğunu öne süren Öztürk yazısında, “O da konuşmanın sonuna doğru patlıyor. Çünkü, ismi geçen bomba bir isim… O kişinin para olayının içinde olup olmadığını tabii ki biz bilemeyiz” ifadelerini kullandı.

İşte, Öztürk'ün bugünkü yazısının ilgili bölümü:

"SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, kara para akladığı iddiasıyla açılan soruşturmadan çok Habertürk TV ana haber sunucusu ve programcısı Veyis Ateş'le yaptığı telefon konuşmasıyla gündemde.

Ocak ayının ilk haftasında SBK Holding'le ilgili operasyon yapılıyordu. Korkmaz ile Veyis Ateş arasındaki konuşma da o operasyon günlerine rastlıyor. Konuşmayı, Korkmaz kayda almış.

Korkmaz, 12 dakikalık ses kaydının 3 dakikalık bölümünü meslektaşımız Sevilay Yılman'a dinletmiş. İşte 10 milyon Euro istendiğine ilişkin konuşma, o üç dakikalık bölümde geçiyor. Peki başka isim var mı? Evet var. O da konuşmanın sonuna doğru patlıyor. Çünkü, ismi geçen bomba bir isim…O kişinin para olayının içinde olup olmadığını tabii ki biz bilemeyiz.

O İSİM BİLİNİYOR

Öncelikle belirteyim, meslektaşımız Veyis Ateş, gerçek olup olmadığını henüz bilmediğimiz bir iddiayla karşı karşıya. Açıklama yapmadı. Sessizliği “Yapmıştır, o yüzden konuşmuyor” kanaatinin yaygınlaşmasına neden oldu. Sezgin Baran Korkmaz'la uğraşan “Lobi”, “Klik” olduğunu bildiğine göre, Veyis Ateş, kimin adına 10 milyon Euro istediğini de biliyor. Veyis Ateş'in, Sezgin Baran Korkmaz'ın açıklamaları sonucu kamuoyu “Namussuzluk” yapanın kim ya da kimler olduğunu da öğrenmiş olacak.

İçişleri Bakanı, organize suç örgütü liderinden her ay 10 bin dolar alan siyasetçi olduğunu söylemişti. O kişinin halen milletvekili olmadığını bilmesine rağmen açıklamaması da hayli ilginçti. Muhalefetin, TBMM Başkanı'nın çabaları sonucu o ismi İçişleri Bakanı sonunda TBMM Başkanı'na ve savcılığa bildirildi. Eee.. Peki bunun için 21 gün beklemeniz mi gerekiyordu? Bu süreçte neler olduğunu da bakan açıklamalı."

twitter takip