Şalom gazetesine siber saldırı!

%C5%9Ealom+gazetesine+siber+sald%C4%B1r%C4%B1%21;
ABONE OL

Şalom gazetesinin internet sitesi hack'lendi.

İsrail’le Filistin arasında başlayan çatışmaların ardından kendisini “İBDA-Siber Cephesi” olarak tanımlayan grup Türkiye’de yayın yapan tek Yahudi gazetesi Şalom’un internet sitesini hackledi.

Siteye bir görsel yerleştiren saldırganlar “Filistin özgür ve bağımsız olana dek eylemlerimiz sürecek!” ifadelerine yer verdi.

Saldırganlar ayrıca Necip Fazıl Kısakürek’in Bizim Şarkımız şiirindeki “Sapan taşlarının yanında füze, Başka alemlerle farkımız bizim!” dizelerini site üzerinden paylaştı.

Saldırının ardından Şalom Twitter üzerinden “Türkiye’mizin en köklü gazetelerinden Şalom’un ????internet sitesi dün akşam siber saldırıya uğramıştır. Kabul edilemez saldırı Savcılığa bildirilmiştir. Suçluların bir an önce yakalanacağına inancımız tamdır. Bu süreçte devletimizin gösterdiği hassasiyete çok teşekkür ederiz” açıklaması yaptı.

 

Agos’a konuşan Şalom Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas de "Perşembe akşamı 21.00 civarında kendisini Filistin  yanlısı bir grup olarak gösteren bir odak tarafından internet sitemiz saldırıya uğramış ve 'hacklenmiştir'. Bu sabah (Cuma) savcılığa suç duyurusunda bulunarak suçluların bulunmasını talep ettik. Ortadoğu'daki olayların Şalom'la ne gibi bir bağlantısı olduğunu anlamamakla birlikte yapılan bu siber saldırının cezasız kalmayacağına inanıyoruz. Bu süreç içinde devletimizin gösterdiği hassasiyete teşekkür ederiz" dedi.

1947’de Avram Leyon’un kurduğu Şalom, Türkiye Yahudileri'nin tek gazetesi. Türkçe yayın yapan Şalom, Türkiye Yahudileri'nin anadili olan Sefarad dilinde sayfalara ve eklere de yer veriyor. (bianet)

twitter takip