Sağlık Bakanı'nın basın toplantısında A Haber muhabirinden şaşırtmayan soru: 'Karalayan yayınlar yapıyorlar...'

Sa%C4%9Fl%C4%B1k+Bakan%C4%B1%E2%80%99n%C4%B1n+bas%C4%B1n+toplant%C4%B1s%C4%B1nda+A+Haber+muhabirinden+%C5%9Fa%C5%9F%C4%B1rtmayan+soru:+%E2%80%99Karalayan+yay%C4%B1nlar+yap%C4%B1yorlar...%E2%80%99
ABONE OL

Sağlık Bakanı'nın düzenlediği basın toplantısında A Haber muhabirinin içinde yorum barındıran ve muhalif medyaya gönderme yapan sorusu 'A Haber her yerde hükümeti göklere çıkarma mesaisine devam ediyor' yorumlarına neden oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün gerçekleşen bilim kurulu toplantısı sonrasında düzenlenen basın toplantısında A Haber muhabirinin sorduğu bir soru gündem oldu.
 
A Haber muhabiri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya soru sorarken iktidarı öven ve muhalif medyayı eleştiren ifadeler kullandı.
 
Türkiye'nin koronavirüs ile mücadele eden diğer ülkere sağlık malzemesi yardımında bulunması hakkında bir soru soran muhabir, muhalif medyanın eleştirel haberlerinü gündeme getirerek "Türkiye bütün dünyaya yardım ediyor. Artık alan değil veren ülke konumundayız. Bu noktada ne yazık ki bazı medya kuruluşları ve medya mensupları, ülkemizi ve sağlık hizmetlerimizi karalayan yayınlar yapıyorlar. Bunlar sizi ve sağlık çalışanlarını nasıl etkiliyor" sorusunı sordu.
 
Bu soru "A Haber'den başka bir tavır beklenemezdi. Kendisi sanki karalama peşinde değil gibi soru sorarken bile hükümete yağcılık  yapıyorlar. Onlara bu tutum ezberletiliyor", "A Haber her yerde hükümeti göklere çıkarma mesaisine devam ediyor" yorumları yapıldı.
 
Sağlık Bakan Fahrettin Koca ise bu soruya, "Sağlık çalışanlarımızın özellikle bu mücadele de çok fedakar ve özverili çalıştığını biliyoruz. Onları korumak anlamında ekipman eksiğini asla bulundurmak istemiyoruz. Bunun için de hem kamu hem üniversiteler hatta özel sektöre de bu malzeme teminini sağlamak noktasında gayret içindeyiz. Ve emin olun dünyada eşine benzer şekilde çalışanlarına ekipmanı bu şekilde yoğun veren başka bir ülke olmadığını da bilelim yani sadece bir ülke söyleyeyim. ABD'de ve İngiltere'de yoğun hekimdeki hekimlere bile malzeme vermekte zorlanıyorlar" yanıtını verdi. 
twitter takip