Sabah Gazetesi Muharrem İnce'nin atmadığı tweeti haber yaptı: 'Bunun sonu papatya falı...'

Sabah+Gazetesi+Muharrem+%C4%B0nce%E2%80%99nin+atmad%C4%B1%C4%9F%C4%B1+tweeti+haber+yapt%C4%B1:+%E2%80%99Bunun+sonu+papatya+fal%C4%B1...%E2%80%99
ABONE OL

Muharrem İnce'den hakkında atmadığı bir tweetle ilgili haber yapan Sabah Gazetesi'ne hem esprili hem de tepki gösteren bir cevap geldi.

AK Parti iktidarına ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en yakın medya kuruluşu olan Sabah Gazetesi'nin bugün Muharrem İnce ile ilgili yaptığı haber hem eleştirilerin hedefi hem de dalga konusu oldu.
 
Sabah'ın, Muharrem İnce'nin atmayı düşündüğü ama atmadığı bir tweet diye yaptığı haber "Atılmayan tweetin bile haberini yapmışlar. Sabah'tan basın tarihine geçecek haber" yorumlarına neden oldu.
 
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Ayasofya'ya gidecek misiniz sorusuna verdiği "Muharrem Bey herkesin yerine gider" yanıtını hatırlatan Sabah Gazetesi, CHP'li Muharrem İnce'nin yazmadığı ama yazmayı düşündüğü sözde tweeti haberleştirdi.  
 
Sabah gazetesine göre; CHP'li Muharrem İnce Canan Kaftancıoğlu'na "Sen domuz eti yemeye devam et biz namaza gideriz" demeyi düşünmüş. İnce'nin bu düşüncesi partinin üst düzey yöneticileri tarafından engellenmiş.  
 
Bugün sosyal medyada gündem olan haberi gazeteci İsmail Saymaz da tiye aldı.  
 
Saymaz, Sabah'ın haberini paylaşarak "Sabah’tan Türk basın tarihine geçecek haber. Muharrem İnce’nin sözde aklından geçirip yazmaktan vazgeçtiği tweeti haber yapmışlar. Atılmamış tweetin haberi" ifadelerini kullandı.  
 
Sosyal medyanın diline düşen haber hakkında "Bunu gerçekten gazeteye basarken bir kişi bile abi biz ne yapıyoruz ya dememiş midir?", "Niyet nedir, nasıl okunur" şeklinde yorumlar yapıldı. 
 
 
Haber hakkında Muharrem İnce de, hem tepki gösteren hem ti'ye alan bir açıklama yaptı. İnce, Twitter hesabından "İktidar medyası niyetimi okumuş, aklımdan geçenleri benim yerime düşünmüş, dibin dibi rezil bir habere imza atmış. Bunun sonu telepati, kahvenin dibi, telve veya papatya falıdır" mesajını yayınladı.
 
 
DAHA ÖNCE DE GARİP HABERLERLE GÜNDEM OLMUŞTU!
 
İktidarı savunup muhalefeti eleştirirken zaman zaman garip haberlere de imza atıp gündem olan ve tepki çeken Turkuvaz Medya'ya bağlı kuruluşlar için "Bu haberlerle saygınlıklarını daha da kaybettiklerini, komik ve rezil bir duruma düştüklerini nasıl göremiyorlar" yorumları yapıldı.
 
Takvim Gazetesi'nden Mevlüt Yüksel, daha önce Christiane Amanpour ile hayali röportaj yapmış ardından da Gezi Parkı eylemleri sırasında bir ağaçla röportaj yapmış gibi bir haber hazırlamıştı.
 
ATV Haber ise; 16 Temmuz 2016'da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında; çöp kutusunda bulunan GTA 5 oyununa ait hile şifreleri darbenin gizli şifreleri gibi sunulmuştu. 
 
twitter takip