Ruşen Çakır: Yılmaz Özdil'i aradım, bana 'çantacı' demediğini söyledi

Ru%C5%9Fen+%C3%87ak%C4%B1r:+Y%C4%B1lmaz+%C3%96zdil%E2%80%99i+arad%C4%B1m,+bana+%E2%80%99%C3%A7antac%C4%B1%E2%80%99+demedi%C4%9Fini+s%C3%B6yledi
ABONE OL

Gazeteci Ruşen Çakır, Yılmaz Özdil'i aradığını ve kendisine 'çantacı' dediği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bazı medya sitelerinde, Yılmaz Özdil’in Ruşen Çakır için „Çantacı“ dediğine dair haberler yer almıştı. Gazeteci Ruşen Çakır, bugünkü Medyascope yayınında; "Bu haberleri gördükten sonra yayına girmeden önce Yılmaz Özdil’i aradım. Kendisiyle tanışıklığımız çok eski. Milliyet’te birlikte çalışmıştık. Bu ülkenin iyiliğini istemek dışında siyasi görüşlerimiz uyuşmaz. Kendisini aradım, bana böyle bir şey söylemediğini söyledi. Bu da benim için yeterli“ ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Gazetesi'ne sitem etti

Haberin Cumhuriyet Gazetesi’nin internet sitesinde de yer almasına sitem eden Çakır, „Bir dönem orada çalışmıştım. Medya siteleri nedir bilmem ama Cumhuriyet’i bilirim. Böyle bir şeyi yapmasını hem anlıyorum hem de kabullenemiyorum. Bu yaptıkları ayıp. Böyle şeyler üreterek, köpürterek, insanları birbirine düşürerek Türkiye’de neye nasıl katkıda bulunmak istediklerini de inanın anlayamıyorum“ ifadelerini kullandı.

Yılmaz Özdil habere tepki gösterdi

Sosyal medyadan açıklama yapan Özdil, böyle bir şey söylemediğini ve kimsenin de haberi yapmadan önce kendisini arayıp sormadığını belirtti. Özdil, "Ben Ruşen hakkında böyle bir şey söylemedim, Cumhuriyet gazetesi bana herhangi bir şey sormadı, ama böyle bir haber yapmışlar" ifadelerini kullandı.

Özdil yayında ne dedi?

Nokta TV’de katıldığı yayında konuşan Yılmaz Özdil, „Sömürge solcuları var bu ülkede. Yabancı fonlardan para alan gazeteci kılıklı çantacılar var“ ifadelerini kullanıyor. Ancak Ruşen Çakır’ın adını da Cumhuriyet’in haberinde yer aldığı gibi Medyascope’un adını da geçirmiyor.


Cumhuriyet haberi değiştirdi

Cumhuriyet Gazetesi, gelen tepkiler üzerine haberi değiştirdi. Ruşen Çakır ve Medyascope ile ilgili olan kısımları çıkardı. Ayrıca sosyal medya paylaşımını da sildi. (abcgazetesi.com)

twitter takip