RTÜK'ün Sevda Noyan kararı belli oldu! Ülke TV ne ceza aldı?

RT%C3%BCK%E2%80%99%C3%BCn+Sevda+Noyan+karar%C4%B1+belli+oldu%21;+%C3%BClke+TV+ne+ceza+ald%C4%B1?
ABONE OL

Sevda Noyan'ın Ülke TV ekranlarında elinde ölüm listesi olduğunu söyleyerek komşularını tehdit ettiği açıklamalar yaptığı program hakkında RTÜK'ün verdiği ceza belli oldu.

RTÜK(Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) yazar Sevda Noyan'ın Ülke TV ekranlarında katıldığı TV programında sarf ettiği sözler nedeniyle kanala 3 kez yayın durdurma cezası verdi.
 
Sevda Noyan, geçtiğimiz haftalarda konuk olarak katıldığı 'Arafta Sorular' progamında "15 Temmuz kursağımızda kaldı. Vallahi yapamadık istediklerimizi. Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür, onu söyleyeyim yani. Biz çok donanımlıyız bu konuda, maddi manevi olarak. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hala sitede var 3-5. Benim listem hazır açıkçası" ifadelerini kullanmış ve bu sözler büyük infial yaratmıştı.
 
Canlı yayında Noyan'ın komşularını ölümle tehdit ettiği bu sözlerin ceza alması için RTÜK'e başvular yapılırken RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de, "Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil" açıklamasıyla kanala ceza verilmeceğini ima etmişti.
 
Şahin'in bu açıklaması da birçok tartışmayı beraberinde getirmişti ve bazı polemikler yaşanmıştı. Ebubekir Şahin tartışmalı bir gündemin parçası olmuştu.
 
RTÜK Başkanı Şahin, sonrasında da ilk üst kurul toplantısında Ülke TV hakkında gereğinin yapılacağını söylemişti.
 
RTÜK, bugün Ülke TV'ye Sevda Noyan'ın sözleri nedeniyle 3 kez yayın durdurma cezası verdi. 
twitter takip