RTÜK'te seçim süreci kanuna aykırı bir şekilde bekletiliyor!

RT%C3%BCK%E2%80%99te+se%C3%A7im+s%C3%BCreci+kanuna+ayk%C4%B1r%C4%B1+bir+%C5%9Fekilde+bekletiliyor%21;
ABONE OL

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, kanuna aykırı olarak TBMM Başkanlığı’na bildirimde bulunmaması nedeniyle seçim süreci başlayamadı.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre; eşitli yönetim kurulu üyelikleri ile dikkati çeken, AKP’ye yakınlığını inkar etmeyen Ebubekir Şahin, başkanlık ettiği Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) seçim sürecini, kanunlara aykırı olarak iki aydan az bir süre kalmasına rağmen başlatmadı.

RTÜK’te bir AKP ve iki MHP temsilcisinin görev süresi, 21 Temmuz’da son bulacak. Kanun gereği, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından TBMM Başkanlığı’na en geç 21 Mayıs tarihine kadar bir yazı yazılması gerekiyordu. Şahin’in yazısının ardından Meclis Başkanlığı seçim sürecini başlatacak, bir AKP, bir MHP ve bir İyi Parti kontenjanından yeni üç üye, RTÜK’te göreve başlayacaktı. RTÜK Kanunu’na göre, Meclis Başkanlığı’na yazı göndermeyen Şahin’in ne zaman süreci başlatacağı ve gecikmenin neden kaynaklandığı açıklanmadı.

NEYİN TALİMATINI BEKLİYOR?

Şahin’in kanun dışı uygulamasını BirGün’e değerlendiren RTÜK üyesi İlhan Taşcı, “RTÜK Başkanı, neyin talimatını bekliyor da hala daha süreci başlatmadı?” diye sordu.
Şahin’in açıkça kanunları çiğnediğini kaydeden Taşcı, “AKP içinde belli ki bir çatışma var ve bu çatışmaya RTÜK alet ediliyor. Kanuna rağmen bu çatışmada bir taraf oluyoruz. Bir başka deyişle, kendi aralarındaki farklı düşüncelerin yansımasını RTÜK seçimlerinde bile görüyoruz” dedi.

Taşcı, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu sürecin hiçbir gerekçeye sığınılmadan, bir an önce başlaması gerekiyor. Meclis Başkanı seçimi yapar, yapmaz o, onların bileceği bir iştir. Ama RTÜK tarihinde ilk kez bir başkan, seçim sürecini başlatacak yazıyı vakti geçmesine rağmen yazmıyor. Hiç kimsenin şahsi düşünce ya da bakış açısına göre devlet idare edilmez. Söz konusu olan hukuk devleti ise herkesin, en başta da uygulayıcıların kanuna uymak mecburiyetleri vardır.”

twitter takip