RTÜK yine muhalif kanallara ceza yağdırdı: 'İktidarın sopası olduğunu ispatladı...'

RT%C3%BCK+yine+muhalif+kanallara+ceza+ya%C4%9Fd%C4%B1rd%C4%B1:+%E2%80%99%C4%B0ktidar%C4%B1n+sopas%C4%B1+oldu%C4%9Funu+ispatlad%C4%B1...%E2%80%99
ABONE OL

RTÜK, aralarında genellikle muhalif kanalların olduğu kanallara cezalar uyguladı. Halk TV'deki 'Medya Mahallesi' programı 5 gün yayın durdurma cezası aldı.

Son zamanlarda iktidara karşı muhalif çizgideki kanallara cezaları arttıran ve turumunu sertleştiren RTÜK'ten (Radyo Televizyon Üst Kurulu) yine ceza haberleri geldi.
 
RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı, dün gerçekleşen üst kurul toplantısında Halk TV ekranlarında yayınlanana 'Medya Mahallesi' programına yayın durdurma cezası verildiğini açıkladı.
 
Ayşenur Arslan'ın sunduğu program 5 gün yayın durdurma cezası aldı.
 
RTÜK, geçtiğimiz günlerde de Türkiye'nin eçok izlenen ana haber bülteni olan Fox Haber'e 3 kez yayın durdurma cezası vermişti.
 
İlhan Taşçı, RTÜK'ün Halk TV ve diğer muhalif kanallara verdiği cezayı "RTÜK artık tam anlamıyla iktidarın sopası olduğunu ispatladı" olarak yorumladı ve "Sarayın işaretiyle; zorlama raporlarla, eleştirel yayın yapan (muhalif) tüm televizyonlara en ağır cezalar verildi" diyerek cezaların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteğiyle verildiğini belirtti. 
 
RTÜK'Ün idari para ceza verdiği diğer kanallar arasında ise; Fox TV, Tele1, tv8 bulunuyor.
 
tv8'de yayınlanan Survivor yarışmasındaki kavgalar cezaya neden oldu.
 
twitter takip