RTÜK ile atışması devam ediyor! Faruk Bildirici sahte ürün pazarlayan TV'lere neden 'ceza verilmesin' oyu kullandı?

RT%C3%BCK+ile+at%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1+devam+ediyor%21;+Faruk+Bildirici+sahte+%C3%BCr%C3%BCn+pazarlayan+TV%E2%80%99lere+neden+%E2%80%99ceza+verilmesin%E2%80%99+oyu+kulland%C4%B1?
ABONE OL

Faruk Bildirici, Yeni Akit'in hakkında yaptığı habere cevap verdi.

Medya Ombudsmanı ve RTÜK eski üyesi Faruk Bildirici, iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit Gazetesi'nin hakkında haberi için bir açıklama yaptı.
 
Yeni Akit Gazetesi'nde dün yayınlanan haberde; Faruk Bildirici'nin sahte bitkisel ve cinsel içerikli ürün pazarlayan TV'lerin ceza alması kararına karşı oy kullandığı belirtilmişti.
 
 
Faruk Bildirici, Yeni Akit bu haberine sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
 
RTÜK yönetimini eleştirdikçe kendisine karşı saldırıların yapıldığını ifade eden Faruk Bildirici, söz konusu yayınlara karşı cezalara karşı olmadığını ve Ebubekir Şahin'in üç ayrı kurumda görev yapmasına karşı başvurusu değerlendirilmeyince böyle bir oy kullandığını ifade etti.
 
Karşı oy yazılarında da söz konsusu TV’lere cezaya karşı olmadığını ama hukuksuzluk nedeniyle böyle oy kullandığını belirttiğini söyleyen Faruk Bildirici, karşı oy yazılarının da RTÜK'ün web sitesinde kullanılmadığını belirtti.
 
Bildirici, açıklamasının devamında bu kanalların yıllarca neden engellenmediğini sordu ve "Madem "genel ahlak" konusunda bu kadar duyarlısınız da nasıl oldu da bu televizyon kanallarına lisans verip yıllarca yayın yapmalarına göz yumdunuz? Neden? Ne karşılığında" dedi.
 
Faruk Bildirici'nin açıklaması şöyle:
 
RTÜK’ün “ahlak bekçiliği” de yalan! Eleştirel kanallara ceza yağdırmakla meşgul olan RTÜK’ün gücü, bitkisel ve cinsel ürün pazarlayan tv’lere yetmiyor. Bu tv’ler yıllardır yayına devam ediyorlar ama RTÜK yönetimi hala genel ahlakı koruduğundan söz edebiliyor.
 
RTÜK yönetimini, asli işlerini yapmadıkları ve aralarında çıkar ilişkisi kurdukları için eleştirdikçe başka yerlerden bana yönelik saldırılar geliyor. Bugün de Y.Akit’e, ürün pazarlayan kanallarla ilgili karşı oylarımı haber yaptırmışlar.
Bir daha söyleyeyim, bu yayınlara cezaya karşı değilim.  Ebubekir Şahin’in yasalara aykırı olarak üç ayrı yerde görev yapmasına karşı başvurum değerlendirilmeyince TÜRKSAT’tan ayrılmasını zorlamak için onun yönettiği toplantıdaki kararlara karşı çıktım.
Karşı oy yazılarımda da bu tv’lere cezaya karşı olmadığımı ama hukuksuzluk nedeniyle böyle oy kullandığımı belirttim. Ebubekir Şahin, karşı oy yazılarımı RTÜK’ün web sayfasındaki kararların altında kullanmayarak yine suç işliyor.
 
RTÜK ve Akit’e soruyorum, neden o kanalları yıllarca engellemediniz? Ben orada sadece 3.5 ay görev yaptım. Oradan hukuksuz olarak uzaklaştırılalı da 6 ay oldu ama bu tür yayınlar neden hala devam ediyor? Bu arada harcırahlara ödediklerinizi açıklamanızı  da bekliyorum!
 
Madem "genel ahlak" konusunda bu kadar duyarlısınız da nasıl oldu da bu televizyon kanallarına lisans verip yıllarca yayın yapmalarına göz yumdunuz? Neden? Ne karşılığında?
 
twitter takip