RTÜK Başkanı'ndan tepki çeken açıklama: 'Diziler bu ağır gündemde rahatlama adresimiz....'

RT%C3%BCK+Ba%C5%9Fkan%C4%B1%E2%80%99ndan+tepki+%C3%A7eken+a%C3%A7%C4%B1klama:+%E2%80%99Diziler+bu+a%C4%9F%C4%B1r+g%C3%BCndemde+rahatlama+adresimiz....%E2%80%99
ABONE OL

Koronavirüs salgını Türkiye'de yayılmaya devam ederken TV dizilerini böyle bir zaman diliminde eğlence aracı olarak gören Ebubekir Şahin'in açıklamaları tepki çekti.

 
 
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra tüm dünyaya yayılarak bir pandemiye dönüşen ve binlerce insanın ölümüne neden olan yeni tip koranavirüs (Covid-19) 11 Mart'ta Türkiye'de de ortaya çıkmıştı.
 
9 günde Türkiye'de 359 kişide tespit edilen ve 4 kişinin ölümüne neden olan koronavirüs ile ilgili alınan tedbirler kapsamında bazı dizi setleri de çekimlere ara vermişti.
 
Bazı dizi setleri ise çekimlerine devam ederken oyuncular, set çalışanları ve meslek örgütleri alınan resmi kararla dizi setlerinin de durdurulmasını istiyorlar. Setlerin kalabalık ortamlar olması ve çekimler için sık sık mekan değiştirilmesinin riski arttıracağını düşünen çalışanlar sosyal medyadan yayınladıkları mesajlarla dizi setlerindeki çalışmaların durdurulmasını istiyor.
 
Sosyal medyada bu mesajlar paylaşılırken, RTÜK (Radyo Televizyon Üst Kurulu) Başkanı Ebubekir Şahin'in Twitter adresinden yayınladığı mesajlar tepki çekti.
 
Ebubekir Şahin'in salgının giderek yayıldığı günlerde, halkın gelişmeleri takip ettiği haber kanallarının sorumlu yayıncılık yapması gerektiğini vurguladı. 
 
Şahin'in televizyon dizileri hakkında yaptığı açıklama ise tepkilere neden oldu.
 
Oldukça sık rağbet gören TV dizilerinin bu yoğun gündemde rahatlama aracı olacağını söyleyen Ebubekir Şahin, televizyonun önemli bir eğlence aracı olduğunu ifade ederek, "Vatandaşlarımız için fedakârlık göstererek çalışmalarına devam eden yapımcı, senarist, oyuncu, sunucu, yorumcu ve ekranın hem önünde hem de arkasında her nevi vazifeyi yürüten dostlarımıza RTÜK Başkanı olarak çok teşekkür ediyorum" dedi.
 
Ebubekir Şahin'in açıklamaları şu şekilde:
 
 Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında dün gerçekleştirilen kritik zirve sonrasında gördük ki, bir süre daha evlerimizde bulunmaya hatta mümkün mertebe uzaktan çalışmaya devam edeceğiz. Son veriler ışığında alınan önlemlerin çok isabetli olduğu ve tedbirlere riayet ederek salgın hastalıktan korunmaya devam edeceğimiz aşikâr. Bu minvalde öğrencilerimiz bir yandan teknolojinin yardımıyla uzaktan eğitimlerine devam ederken diğer yandan da eğlenceli vakit geçirecek mecraları kullanıyorlar. Tabii ki, sihirli kutumuz bu aralar çok daha popüler olacak.  Radyolarımızdan ve ekranlarımızdan hem son gelişmeler hakkında haberler alıyor hem de tıpkı eski günlerdeki gibi keyifli zaman geçiriyoruz. Televizyonlarımız;evlerimizin başköşelerinde,sıcak aile içi sohbetlere eşlik ederken,milletimiz haber almak gibi önemli bir ihtiyacını ekranlardan karşılıyor.Bu vesileyle özellikle haber yayınlarında ve programlarında sorumlu yayıncılık yapılması ilkesini vurgulamak istiyorum. Televizyonlarımız aynı zamanda önemli bir eğlence aracı. Halihazırda rağbet gören yerli yapım ve diziler, içinde bulunduğumuz ağır gündemde de rahatlama adresiniz olarak sizlerle olmaya devam ediyor. Vatandaşlarımız için fedakârlık göstererek çalışmalarına devam eden yapımcı, senarist, oyuncu, sunucu, yorumcu ve ekranın hem önünde hem de arkasında her nevi vazifeyi yürüten dostlarımıza RTÜK Başkanı olarak çok teşekkür ediyorum.
 
"YAZIKLAR OLSUN BU ANLAYIŞA...."
 
Ebubekir Şahin'in bu açıklamasına birçok vatandaş ve bazı oyunculardan  "Yazıklar olsun bu anlayışa", "Sizin gibi anlayışta birisinin başkan olması utanç verici", "Ne rahatlaması, ne eğlencesi oradaki insanların canının hiç mi kıymeti yok", "Yeter ki, TV başındaki halk dizilerle uyuşup ne olup bittiğini bilmesin. Eğlensin değil mi? Oradakiler hasta olmuş kimin umurunda", "Biz haberciler için bile bu bu gündemi takip ederken risk altındalar diye üzülüyoruz. Siz zorunlu olmayan dizilerde çalışanları umursamıyorsunuz. Yaıklar olsun", "Biz izleyiciler olarak eski bölümleri ve filmleri izlemek istiyoruz. Sizi bilmeyiz ama dizi ve televizyon oyuncuları ve set çalışanları biz televizyon izleyicileri için değerli", "Bizler eski bölümleri izleyebiliriz, bu sektörde çalışanları daha fazla tehlikeye atmayın", "Evden dışarı çıkmayın çağrıları yapılırken , setlerin devam etmesi zaten yanlış. Sağlık ve can söz konusuyken kimse eğlence derdinde değil ki", "Eğlenceden vazgeçmemek için insan canından vazgeçmek. Terazinizin doğru tartığından emin misiniz", "Set ekipleri zaten zorlu calişma şartlarındayken bu dönemde onları sadece eğlence aracı olarak görmeniz kabul edilebilir değil. İnsanların sağlığı TV eğlencesinden nasıl daha önemli olabilir" gibi yorumlarla bir çok eleştiri geldi.
 
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HAKKINDA AÇIKLAMA!
 
Öte yandan; sosyal medyada ve mesajlaşma uygulaması WhatsApp'da yayılan bazı ses kayıtlarında Cuma akşamı sokağa çıkma yasağı getirileceği, emniyetin izni olmadan sokağa çıkılmayacağı ve vatandaşların evine en çok su stoğu yapması gerektiği yönünde gönderilen ses kayıtları hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'dan açıklama geldi.
 
Bakan Berat Albayrak bazı ülkelerde getirilen ve bazı vatandaşların önlem amaçlı Türkiye'de de getirilmesinin mantıklı olacağını düşündüğü sokağa çıkma yasağı hakkında, "Böyle bir şey gündemimizde yok' yanıtını verdi.
 
İçişleri Bakanı Soylu ise; "Whatsapp’ta, sosyal medyada dolaşıma sokulan ses kayıtları vb.. manipülasyon amaçlı içeriklere lütfen itibar etmeyin, paylaşmayın" dedi.
 
 
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise; Hürriyet Gazetesi yazarı dün TBMM'de yaptığı konuşma sonrasında  Abdulkadir Selvi'ye yaptığı açıklamada; öünümüzdeki 2-3 haftanın virüsün yayılmasında zirve yapacağını ve bu nedenle evden çıkmamak gerektiği vurguladı.
 
Koca, OHAL söylentileri için ise; "OHAL ilanına gerek yok. Sen kişisel OHAL’ini ilan et, tedbirini al" ifadelerini kullandı. 
 
twitter takip