Ebubekir Şahin ile İlhan Taşcı arasında polemik: 'RTÜK Başkanı'nın tartışmalardan rahatsız olmasına gerek yoktur'

Ebubekir+%C5%9Eahin+ile+%C4%B0lhan+Ta%C5%9Fc%C4%B1+aras%C4%B1nda+polemik:+%E2%80%99RT%C3%BCK+Ba%C5%9Fkan%C4%B1%E2%80%99n%C4%B1n+tart%C4%B1%C5%9Fmalardan+rahats%C4%B1z+olmas%C4%B1na+gerek+yoktur%E2%80%99
ABONE OL

Ebubekir Şahin'den, RTÜK üyesi İlhan Taşcı'ya verdiği bir röportajda yaptığı açıklamaları hakkında cevap geldi. Şahin'in açıklamalarının ardından İlhan Taşcı'dan da bir cevap geldi.

RTÜK (Radyo Televizyon Üst Kurulu) Başkanı Ebubekir Şahin, üst kurulun CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı'nın bir gazeteye verdiği röportajdaki sözleri hakkında açıklamada bulundu.
 
İlhan Taşcı, BirGün gazetesine verdiği röportajda; RTÜK'ün AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığı talimatlar doğrultusunda muhalif kanalları kapatmaya çalıştığını, kurulun tarafsız çalışan birimlerinin işlevsizleştirildiğini ve sadece RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in istediği şekilde raporlar yazıldığını ifade etmişti.
 
 
Taşcı'nın bu açıklamalarına RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den de bir cevap geldi.
 
Ebubekir Şahin Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
 
Üst Kurulumuzun çok değerli Üyesi Sayın İlhan Taşçı… Bizim pusulamız millettir. TBMM’de millet iradesiyle çıkarılan yasaya göre hareket ederiz, siyaset yapmadan işimizi yapmamız gerekir. Ben şahsen böyle yaparım.
 
Sizlerin saray hayallerini ve özel ekip özlemlerini anlayışla karşılayabilirim ama bizler kanunlar çerçevesinde hareket etmeyi şiar edinmiş anlayıştan gelmekteyiz.
 
RTÜK içinde özgür irademizle aldığımız kararlarla ilgili özellikle bazı medya kuruluşlarına konuşma alışkanlığından kurtulmamız lazım. Sözümüz varsa sosyal mesafemize dikkat ederek her zamanki gibi karşılıklı konuşmamız gerekir diye düşünüyorum.
 
Millete değil de bir kesime hitap etmek uğruna Anayasal bir kurum olan Üst Kurulumuzu yıpratma eylemlerimize son vermemiz lazım.
 
Kimi medya kuruluşlarının hamiliğine soyunurken kimilerineyse düşmanca tavır takınmanız tarafsızlık ilkemizi zedelemektedir. İvedi olarak kurum menfaatleri açısından bundan vazgeçmenizde fayda var.
 
Anlaşılan Sayın İlhan Taşçı tüm zamanını ‘yandaş/iktidara yakın’ diye yaftaladığı kuruluşları takibe ayırıyor ama biz RTÜK olarak hiçbir kuruluşu özel olarak takip etmiyoruz.
 
Dileğim ve beklentim odur ki, bir siyasi partinin temsilcisi gibi değil de özünde bağımsızlık olan RTÜK Üyeliğinin gerektirdiği vakarla  zihinlerimiz siyasetten arınmış olarak görevimizi yerine getirelim. Artık kanalları kategorize etmekten, ayrım yapmaktan lütfen vazgeçelim.
 
 
İLHAN TAŞCI'DAN CEVAP GELDİ!
 
Ebubekir Şahin'in açıklamaları karşısında İlhan Taşcı'dan da bir açıklama geldi.
 
Taşcı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada; "Üst Kurul Üyesi olarak görevim;  basın özgürlüğü ile ifadeyi yayma ve yurttaşların haber alma hakkı özgürlüğünü sonuna kadar savunmak, engelleri ortadan kaldırmaktır" dedi.
 
 < /div>
 
twitter takip