RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin kendisine yapılan eleştirilerden Faruk Bildirici'yi sorumlu tuttu!

RT%C3%BCK+Ba%C5%9Fkan%C4%B1+Ebubekir+%C5%9Eahin+kendisine+yap%C4%B1lan+ele%C5%9Ftirilerden+Faruk+Bildirici%E2%80%99yi+sorumlu+tuttu%21;
ABONE OL

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin hakkında yapılan eleştirilerden eski üye Faruk Bildirici'yi sorumlu tutarken, Bildirici'den de bu suçlamaya cevap geldi.

Son günlerde tartışmalı bir gündemin içinde bulunan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin kendisine yapılan eleştirilerden medya ombudsmanı ve eski RTÜK üyesi Faruk Bildirici'yi sorumlu tuttu.
 
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin son günlerde; Sevda Noyan'ın kamuoyunda büyük infial yaratan sözleri için yaptığı "Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil" açıklaması ve "Cumhurbaşkanımız talimat verirse emir telakki ederiz. Böyle devam ederse ana haberlerde yorum yapma yasağı getiririz" demesi nedeniyle sıkça eleştiriliyor.
 
Sevda Noyan'ın sözlerinin konuşulması beklenen üst kurul toplantısına da katılmadığı için eleştirilen Ebubekir Şahin, tarihi 3 ay önce belirlenmiş başka bir toplantıya katıldığını söylemiş ve bu konuda ünlü gazeteci İsmail Saymaz ile bir tartışma yaşamıştı.
 
 
Milliyet Gazetesi Ali Eyüboğlu ise; son günlerin tartışmalı ismi olan Ebubekir Şahin ile yaptığı görüşmeyi bugünkü köşesine taşıdı.
 
Şahin, Ali Eyüboğlu'na yaptığı açıklamada; hakkındaki eleştirilerden RTÜK üyeliği geçen yaz düşürülen medya ombudsmanı Faruk Bildirici'yi sorumlu tuttu.
 
RTÜK Başkanı Şahin, "Özellikle şahsıma ve kurumumuza yönelik acımasız eleştirilerin asıl sebebinin bir siyasi parti kontenjanından seçilen bir üyenin (F. B.) kanun tanımaz, hukuk dışı bozguncu tavırları davranışları sebebiyle RTÜK üyeliğinin düşürülmesi. Ondan sonra belli bir kesimin adeta kan davası güder gibi şahsımı ve RTÜK’ü hedef aldığı aşikâr" açıklamasını yaptı.
 
Bu sözlerin gündeme gelip haber olmasıyla da, Faruk Bildirici Twitter hesabından "Bu şahsiyet son günlerde kendini ne de güzel sergiliyor! RTÜK'te karşı çıktığım zihniyet buydu, hiç bir taviz vermeden mücadele ettim. RTÜK'ten hukuksuz biçimde beni attırdı ama belli ki hala hırsını alamamış. Yazık" açıklamasını yaptı.  
 
 
twitter takip