RTÜK Akit TV'deki 'Cumhuriyet'e el bombası atalım' sözlerini görmezden geldi!

RT%C3%BCK+Akit+TV%E2%80%99deki+%E2%80%99Cumhuriyet%E2%80%99e+el+bombas%C4%B1+atal%C4%B1m%E2%80%99+s%C3%B6zlerini+g%C3%B6rmezden+geldi%21;
ABONE OL
RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı'nın hazırladığı rapora göre; üst kurul izleyicilerden gelen şikayetlere rağmen hükümete yakın kanallarla ilgili yalnızca dört dosya Üst Kurul gündemine getirildi ve hazırlanan raporlarla yayınlar aklandı. Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre; İlhan Taşçı hazırladığı raporda iktidara yakın kanallara yönelik şikâyetlerin cezasız kaldığını belirtti. Rapora göre; RTÜK, 24 TV’de CHP milletvekili Dr. Ali Şeker’e yönelik küfrü eleştiri sınırları içinde değerlendirerek yaptırım uygulamadı. ATV’de yayınlanan Esra Erol programında en fazla şikâyete konu olan dört bölüm tek raporda değerlendirilerek aklandı. Beyaz TV’nin “Beyaz Futbol” programında sunucunun küfrü de “ihlal yok” kararı ile cezasız bırakıldı. TGRT Haber kanalında “Medya Kritik” programının 11 ayrı bölümü ayrı ayrı şikâyet konusu olsa da raporlar birleştirilerek tek bir cezaya dönüştürüldü. Akit TV’nin Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’na katılanlara yönelik hakaretleri önce aklandı, itirazlar üzerine yayın durdurma cezası verildi. A Haber’de yayınlanan “Canan Barlas ile Gündem” programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaretler AKP’li üyelerin oyçokluğu ile “ihlal yok” kararı ile görmezden gelindi.
RTÜK’ün 2019 faaliyetlerini değerlendiren Taşcı, “Toplumun geniş bir kesiminde rahatsızlık yaratan ve tepkisine neden olan diziler ve yayınların büyük çoğunluğu havuz medyasında yer alıyor. Herkes görüyor, duyuyor, rahatsız oluyor, tepki gösteriyor, bir tek RTÜK harekete geçmiyor. Sonuç gelen raporların hiçbirine bırakın cezayı uyarı bile verilmeden kapatıldı. Niye; damadın kardeşinin, kaynının televizyonu vs. diye” diye konuştu. Taşcı, Akit TV’nin Cumhuriyet gazetesi ve yazarı Işık Kansu’ya yönelik bomba tehdidini görmezden geldiğini belirterek "RTÜK duymuyor bile" dedi.
twitter takip