Prof. Müftüoğlu: 'Sağlık Bakanım, sağlıkçılara sahip çıkın'

Prof.+M%C3%BCft%C3%BCo%C4%9Flu:+%E2%80%99Sa%C4%9Fl%C4%B1k+Bakan%C4%B1m,+sa%C4%9Fl%C4%B1k%C3%A7%C4%B1lara+sahip+%C3%A7%C4%B1k%C4%B1n%E2%80%99
ABONE OL

Sağlık alanında şiddetin artması ve saldırganların serbest kalması Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nu harekete geçirdi. Son olarak Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Arslan Öcal'a saldıran baba ve oğlunun serbest kaldığını hatırlatan Müftüoğlu, 'Yeter artık' dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenen Müftüoğlu, 'Sağlık Bakanım, sağlıkçılara sahip çıkın' dedi.

Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Arslan Öcal'a saldıran baba ve oğlunun serbest kaldığını hatırlatarak, "Yeter artık" dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenen Müftüoğlu, "Sağlık Bakanım, sağlıkçılara sahip çıkın" dedi.

Prof. Müftüoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Neredeyse 50 yıla yaklaşan meslek hayatının bir bölümünü de yönetici olarak geçirmiş bir hekim olarak gördüğüm manzara şudur: Eğer bu saldırılar bir an önce önlenemezse, eğer caydırıcı tedbirler süratle alınmaz, gerekli yasalar hemen ve acilen devreye sokulmazsa, çok değil iki üç sene sonra muayene olacak doktor, serum takacak hemşire, ambulans hizmeti verecek sağlık görevlisi bulamayabilirsiniz. Özellikle doktorların çoğu artık mesleklerini başka ülkelerde sürdürmek için araştırma ve çaba içindeler. Haberiniz olsun.

Sağlık çalışanlarına saldırılar bir an önce durdurulmalıdır. Bunu gerçekleştirmenin yolu da caydırıcı ve etkili yeni yasal düzenlemelerden geçmektedir. Adalet ve Sağlık bakanlarımızdan bu yöndeki iyi niyetli çabalarını bir an önce sonuçlandırmalarını, Parlamento’muzun da bu çabaları öncelikle desteklemesini bekliyoruz. Ve başlıktaki iki sözcüğü bir kez daha tekrarlıyoruz: YETER ARTIK!"

twitter takip