Pınar Fidan'ın çirkin sözleri sosyal medyada gündem yarattı! Kendisini ironi diyerek savundu!

P%C4%B1nar+Fidan%E2%80%99%C4%B1n+%C3%A7irkin+s%C3%B6zleri+sosyal+medyada+g%C3%BCndem+yaratt%C4%B1%21;+Kendisini+ironi+diyerek+savundu%21;
ABONE OL

Stand-up gösterisi yapan Pınar Fidan'ın Alevi hakkında söylediği çirkin sözler sosyal medyada gündem yarattı. Fidan, kendisini ironi yaptığını söyleyerek savunsa da, vatandaşlar bu çirkin sözler hakkında soruşturma açılması için savcıları göreve çağırdı.

Tuz-Biber isimli bir stand-up gösterisi yapan Pınar Fidan'ın bir gösterisinde Alevi vatandaşlar için sarf ettiği skandal ve çirkin sözler dün akşamdan bu yana sosyal medyada yankılanıyor.
 
Büyük tepki toplayan ve sosyal medyada soruşturma açılması yönünde yorumlar yapılan ifadelerde; Pınar Fidan, "Aleviler için, "Siyasilerle ilgili şeyler paylaşıyor. Finlandiya Başbakanı işe metro ile gidiyormuş galiba ‘asıl cennete gidecekler bunlar, bizim ülkemizdeki siyasiler cehennemlik’ bunu söyleyen de bir yadan Alevi. Yani hiçbir şey yapmadan cennete gideceğini sanan insan. Bir de başkalarına böyle yargı dağıtıyor. Hani arada böyle haberler okuyorum cemevine saldırıda bulunulmuş. Bakın böyle haberler oluyor sık sık gazetelerin üçüncü sayfalarında ‘bilmem neredeki cemevine saldırıldı’ ama hiç Alevi kaybetmiyoruz. Çünkü boş, Alevi yok. Bir şey yapmamız gerekmiyor, saldırganlar cemevine Alevilerden daha çok gidiyor. Bunun anlaşılması lazım, çok istiyorsan meyhaneye falan git ya da hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin. Geçmişte örnekleri var" diyor.
 
 
Fidan'ın gülerek söylediği bu sözlere izleyiciler de kahkaha atarak ve alkışlayarak karşılık veriyor.
 
Sosyal medyada geniş yankı uyandıran bu sözler hakkında Pınar Fidan, kendisini ironi yaptığını açıklayarak savundu. Pınar Fidan, sosyal medyadan yaptığı açıklamasında; "Mizah dalga geçmek ya da küçümsemek için değil eleştirmek için yaptığımız bir şey" dedi ve videoda söylediklerinin tam tersini düşündüğü söyledi.
 
Videonun başı ya da sonu olmadığı için yanlış anlaşıldığını da söyleyen Pınar Fidan, kendisinin de alevi olduğunu videoda söz ettiği alevi kişinin de dayısı olduğunu belirtti.
 
 
Ancak, Pınar Fidan bu açıklamasına rağmen eleştirilmeye devam etti.
 
İroni ya da eleştirmek için dahi olsa, Sivas Katliamı'nın dalga geçilecek bir konu gibi gösterilmesine birçok vatandaş tepki gösterirken Pınar Fidan'a destek de oyuncu Nihal Yalçın'dan geldi.
 
Nihal Yalçın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada; "Bugün Pınar Fidan’ a yapılan linç, yıllardır stand-up yapmaya cesaret edememe nedenimdir. Çünküm ‘eltim onu dedi, kaynım bunu etti’ yi stand-up zannedenler beni çiğ çiğ yerler. Yakın bu kızı! Umuma açık bir yerde, söndürüp söndürüp yakın! Böyle bütün Alevi dernekleri otobüslerle gelip, sırasıyla yüzüne tükürsün. Tükürenler diğer gruplara dahil olup semah dönsünler ve ölmeden önce ne çok Alevi olduğunu görsün bu kız. Belki içimiz soğur" ifadelerini kullandı.
 
Takipçileri ise Nihal Yalçın'a "Marjinal görünmek için bu skandalı savunmaya çalışmayın", "Kız resmen saçmalamış. Boş boş konuşup savunmayın lütfen", "Sivas katliamı ne olursa olsun, isterse ironi olsun bu şekilde gülünerek ele alınamaz. Bu stand-up olamaz. Savunulacak birşey yok", "Söyledikleri resmen nefret suçu. Nesini savunuyorsunuz", "Mizahın ya da ironin de bir inceliği olmalı değil mi? Bu sözlerde bir incelik var mı sizce" gibi yorumlarla tepki gösterdi.
 
 
 
twitter takip