Peki ya gazeteciler? CHP'li Mahmut Tanal'dan gazeteciler için çağrı!

Peki+ya+gazeteciler?+CHP%E2%80%99li+Mahmut+Tanal%E2%80%99dan+gazeteciler+i%C3%A7in+%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1%21;
ABONE OL

CHP'li Mahmut Tanal, büyük medya kuruluşları dışındaki yerel gazetelerde çalışan gazeteciler ve internet gazeteciliği yapan medya çalışanlarına koronavirüs günlerinde yardım edilmesi konusunda çağrıda bulundu.

Cumuriyet Halk Partisi (CHP)  24-25-26-27.dönem milletvekili ve hukukçu Mamut Tanal, koronavirüs salgını nedeniyle çalışamayan gazeteciler için devlete çağrı yaptı ve gazetecilere yardım edilmesi gerektiğini söyledi.
 
Büyük medya kuruluşlarında çalışan gazetecilerin maaşlarını alabildiklerini ancak özellikle Anadolu'daki yerel gazetelerde çalışan ya da internet gazeteciliği yapan gazetecilerin para alamadıklarını hatta evden çıkamadıklarını belirten Mahmut Tanal, bu durumdaki medya çalışanlarına yardım edilmesi gerektiğini gündeme getirdi.
 
Gazeteciler olmazsa halkın haber ve bilgiye ulaşamayacağını belirten Mahmut Tanal acil bir şekilde ulusal ve yerel olarak olarak gazetecilere de yardım edilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Mahmut Tanal'ın açıklamaları şöyle:
 
Anadolu 'lun 81 ilinde ve ilçesinde Gazetecilik yapan Gazete ve İnternet Gazeteciliği yapan Gazetecilerinin Koronavirüs nedeniyle çalışamıyorlar ve mağdurlar;Devletimizin,belediye ve STK tarafından yardım edilmesi lazım. şuan Corona virüs nedeniyle evinden çıkmayan Gazeteciler ve evinde belki bir şeyi kalmayan Gazeteciler kime bir şey diyemez çünkü gazeteci olduğu için dese bu durumda param yok dese insanlar inanmaz.
Acilen ülke geleninde  Gazeteciler içinde yardım edilmesi lazım. Büyük şirketlerde çalışan gazeteci zaten maaşını alıyor. Ama Anadolu 'da  maaş almadan çalışan Gazeteciler ne yapsın  bu durumda iktidarın,belediye ve STK’ların Gazeteciler yardım konusunda yardimci olmasi lazim.
 
Çünkü Gazeteciler olmasa hiç bilgiye ve habere ulaşamaz.Toplumun sesi ve kulağı olan basın ise biz evde iken onlar haber peşinde koşuyor.Gazeteci yazacak ki Anadolu insanı ülkedeki olaylardan haberdar olabilsin.Çok acilen ulusal ve yerel gazetecilere sahip çıkılması lazım.
 
 
twitter takip