Peker'in son videosundaki kitap hangi mesajı veriyor?

Peker%E2%80%99in+son+videosundaki+kitap+hangi+mesaj%C4%B1+veriyor?
ABONE OL

Dün akşam yeni bir video paylaşan Sedat Peker, bu kez arka planına Paulo Coelho’nun ‘Işığın Savaşçısının Elkitabı’nı koydu. Peki kitap ne anlatıyor?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, ‘bulunduğu ülkedeki güvenlik görevlileriyle yapmış olduğum görüşme neticesinde, kafa karışıklıklarını gidermek için’ 6 dakikalık bir video yayımladı.

Kendisi hakkında öldüğü ya da cezaevinde olduğuna yönelik iddialar nedeniyle bir video yayımlamak zorunda kaldığını belirten Peker, "15 gün sonra can riskimle ilgili yeni bir değerlendirme yapılacakmış, bundan sonraki aşamada bir karar verecekler. Ama burada ama başka bir ülkede verdiğimiz akdi inşallah tamamlayacağız" açıklamasını yaptı.

NE MESAJ VERMEK İSTİYOR?

Her videosunda arka plana bir kitap koyan Sedat Peker bu kez de Paulo Coelho‘nun “Işığın Savaşçısının Elkitabı” kitabını tercih etti. Masasının önüne dürbün, ona asılı duran Zülfikar ve yine alışık olunduğu üzere zarf vardı.

Videoyu izleyenler özellikle Peker’in arkasındaki “Işığın Savaşçısının Elkitabı” ile hangi mesajı vermek istediğini araştırmaya başladı.

Peki, kitap ne anlatıyor?

IŞIĞIN SAVAŞÇISININ EL KİTABI KISA ÖZET

Hayallerimizi yaşamamız, hayatı kucaklamamız, yazgımızla yüzleşmemiz için bir çağrı. Paulo Coelho, benzersiz üslubuyla, her birimizin kendi içindeki Işığın Savaşçısı’nı keşfetmesine yardımcı oluyor; hepimizi Savaşçı’nın yoluna çağırıyor: Yaşıyor olma mucizesinin değerini bilenin, yenilgisini kabullenenin, sonunda olmak istediği insan olabilen kişinin yoluna. Işığın Savaşçısının Elkitabı, Simyacı’nın yazarından bilgelik dolu bir armağan. Işığın Savaşçısı, başkalarının kendisine biçtiği rolü oynamaya çalışarak zaman harcamaz. Işığın Savaşçısı, kışkırtmalara kulak asmaz; onun, gerçekleştirmesi gereken bir yazgısı vardır. Işığın Savaşçısı, kendi kusurlarının farkındadır, ama erdemlerini de bilir. Işığın Savaşçısı, her zaman elinden gelenin en iyisini yapar, başkalarından da aynı şeyi bekler.


PAULO COELHO KİMDİR?

Dünyaca ünlü yazarlardan olan Paulo Coelho 24 Ağustos 1947 yılında doğmuştur. Babasının adı Pedro annesinin adı Lygia’dır. İlköğrenimini San Ignacio’da tamamlamıştır. Ablası olan Sonia’nın kendi ödevi olarak gösterdiği denemesiyle birlikte ilk edebi ödülünü bir şiir yarışmasında almıştır.

Paulo Coelho ülkesinde yazarlık yapmadan önce şarkı sözü yazmıştır. İlk olarak da bu kimliğiyle bilinir. Elis Regina ve Raul Seixas adlı şarkıcılara şarkı sözü yazmıştır. Şarkı sözü yazdığı zamanlarda gazetecilik de yapan yazar yazılarını daha sonra yazmaya başlamıştır.

1980 yılında tanıştığı kendisi gibi sanatçı olan Christina Oiticica ile evlenen Paulo Coelho mutlu bir evlilik hayatı sürmektedir.

Paulo Coelho ilk olarak 1986 yılındaki Batı Avrupa’dan başlayıp İspanya’nın Santiago de Compostela şehrinde biten hac yolculuğuna dair izlenimlerini 1987 yılında Hac (Pilgrimage) adlı eserini yazmıştır.

Simyacı adlı kitabını 1988 yılında yayımlayan Paulo Coelho bu romanı sayesinde dünyaca tanınan bir yazar olarak şöhretin kapılarını açtı. Bu eseri çok başarılı bulunduğu için 53 ayrı dile çeviri yapılmıştır. Bu sayede Guiness Dünya Rekorlar Kitabına girmeye hak kazanmıştır.

Gençliğinde üç kere akıl hastanesine gönderilen Paulo Coelho buradaki tecrübelerinden yararlanarak Veronika Ölmek İstiyor adlı kitabını yazmıştır. Dünyanın en eski mesleği üzerine kurulu olan masalı On Bir Dakika’nın filmi Hollywood tarafından satın alındı.

İlyas peygamberin hayat hikayesinin anlatıldığı Beşinci Dağ adlı öyküsünün film hakları da Capistrano Productions tarafından alındı. Paulo Coelho Unesco’nun Kültürler arası Diyaloglar programında danışmanlık yapmaktadır.

twitter takip