Özür dilediler! Ülke TV'den Sevda Noyan'ın skandal sözleri için açıklama!

%C3%96z%C3%BCr+dilediler%21;+%C3%BClke+TV%E2%80%99den+Sevda+Noyan%E2%80%99%C4%B1n+skandal+s%C3%B6zleri+i%C3%A7in+a%C3%A7%C4%B1klama%21;
ABONE OL

Yazar Sevda Noyan'ın 'Arafta Sorular' programında sarf ettiği sözler üzerine Ülke TV yönetiminden bir açıklama yapıldı...

Yazar Sevda Noyan'ın skandal sözler sarf ettiği 'Arafta Sorular' programının yayınlandığı Ülke TV kanalının yönetimi kamuoyunda infial yaratan açıklamalar için özür diledi.
 
Bir dönem FETÖ'nun yayın organı Samanyolu TV'de program da yapan Engin Noyan'ın yazar eşi Sevda Noyan, Esra Elönü'nün sunduğu 'Arafta Sorular' programında "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın. Bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var. Benim listem hazır" ifadelerini kullanmıştı. Canlı yayında ölümle tehditi içeren bu sözler buyük tepki çekmişti.
 
Kamuoyunda infial yaratarak gündem olan bu sözlerden sonra başta gazeteciler olmak üzere birçok vatandaş RTÜK'ü göreve çağırarak bu sözlerin cezalandırılmasını istemişti.
 
Konuyla ilgili programın yayınlandığı Ülke TV kanalının yönetiminden de bir açıklama geldi.
 
Ülke TV tarafından yapılan açıklamada; Sevda Noyan'ın darbecileri eleştirmenin ötesine geçen sözlerinin maksadını aştığı, kanal tarafından tasvip edilmediği belirtilerek özür dilendi.
 
Programın sunucusu Esra Elönü de, Noyan'ın açıklamalarını "Ayak az kalır bence, 4 ayaklarını denk alsınlar" diyerek" onaylamıştı. 
 
Ülke TV ve Kanal 7 Medya Grubu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"3 Mayıs 2020 Pazar günü Arafta Sorular Programı’na konuk olan Sevda Noyan’ın, kamuoyunda tartışılan 'darbe söylentileri' üzerine yapmış olduğu maksadını aşan açıklamaları Kanal 7 Medya Grubu’nun kurumsal değerleri ve yayın ilkeleri ile hiç bir şekilde uyuşmamaktadır.
 
Sevda Noyan’ın 'darbe ve darbecileri' eleştirmenin ötesindeki söylemlerini Ülke TV ve Kanal 7 Medya Grubu olarak asla tasvip etmiyoruz. Tasvip etmediğimiz ve yayın ilkelerimize aykırı sözlerin Ülke Tv ekranlarından sarfedilmesi nedeniyle kamuoyundan özür dileriz..."
 
 
twitter takip