Özgür Özel'in yardımcısı istifa etti!

%C3%96zg%C3%BCr+%C3%96zel%E2%80%99in+yard%C4%B1mc%C4%B1s%C4%B1+istifa+etti%21;
ABONE OL

Gürsel Tekin'in zehir zemberek açıklama yapıp partisinden istifa etmesinden sonra aday belirleme tartışması bir istifayı daha getirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı partisini eleştirdi ve görevinden istifa etti.

Yerel seçimler için aday belirleme çalışması CHP'de sancılı geçiyor. Aday isimleri açıklandıktan sonra parti karıştı ve art arda istifalar yaşandı.

Son olarak adı Esenyurt ilçesi belediye başkanlığı için geçen partinin ağır toplarından Gürsel Tekin, CHP'den istifa ettiğini duyurmuştu.

Bugün de CHP Genel Başkanlığı'ndan bir istifa geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı bir açıklama yaparak aday belirleme süreciyle ilgili sert eleştiriler yaptı ve görevini bıraktığını duyurdu. Yardımcı, PM üyesi olarak görevini sürdüreceğini açıkladı.

Yardımcı şu mesajı paylaştı:

“Saygıdeğer Halkımıza ve parçası olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarıma;

Öncelikle, Parti Meclisimiz tarafından açıklanan tüm adaylarımıza başarılar diliyor, sahada partimizin yerel seçimlerdeki başarısı için yol arkadaşlarımla omuz omuza çalışacağımı özellikle belirtmek istiyorum.

Göreve geldiğim ilk günden bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinin emeklerini gözeterek, liyakat esaslı, belirlenen kurallara ve talimatlara uygun bir aday belirleme süreci olması için mücadele ettim.

Yaptığım tüm uyarılara ve müdahalelere rağmen Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerinin ve seçmenlerimizin vicdanını yaralayan uygulamalar ısrarla devam etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerinden ve seçmenlerimizden gelen tepkilere kulak tıkamamı kimse bekleyemez. Benim asli sorumluluğum onlaradır.

Tüm bu nedenlerle Genel Başkanımızın takdiri ile geldiğim Genel Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ederek, örgütümüzün takdiri ile seçildiğim Parti Meclisi üyeliği görevimde örgütümüzün ve seçmenlerimizin sesi olmaya devam edeceğim.

 

KOZA YARDIMCI

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi
Saygılarımla”

twitter takip