Özge Mumcu Aybars, babası Uğur Mumcu'nun bu sözlerini hatırlattı: 'Dikkatler gazetecilere değil, saldırgana çevrilmelidir'

%C3%96zge+Mumcu+Aybars,+babas%C4%B1+U%C4%9Fur+Mumcu%E2%80%99nun+bu+s%C3%B6zlerini+hat%C4%B1rlatt%C4%B1:+%E2%80%99Dikkatler+gazetecilere+de%C4%9Fil,+sald%C4%B1rgana+%C3%A7evrilmelidir%E2%80%99+
ABONE OL

Katledilen gazeteci Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu Aybars, Sedat Peker’in iddialarının ardından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

24 Ocak 1993 tarihinde Ankara'daki evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden usta gazeteci Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu Aybars, Sedat Peker’in yayınladığı 7. videodaki iddialarının ardından Twiter'dan paylaşımda bulundu.

Peker'in, son videoda babası Uğur Mumcu'nın suikastına dair Mehmet Ağar ve derin devleti işaret etmesinin ardından Twiter'dan paylaşım yapan Özge Mumcu Aybars, babası Uğur Mumcu’nun şu sözlerini hatırlattı:

"Bir ülkede devletin güvenliği ile hukukun güvenliği eşanlamlıdır. Devlet güvenliği adına hukuk güvenliğinin ortadan kaldırılması, demokrasi ve hukuk devleti için ilerde onarılmaz yaralar açar. Bu gibi dönemlerde, daha soğukkanlı olunmasında sayısız yarar bulunmaktadır. Dikkatler, gazetelere ve gazetecilere değil, saldırgana ve saldırganın örgütüne çevrilmelidir."

twitter takip