Oya Baydar'dan 'yetmez ama evet' açıklaması: Biraz sazanlık vardı işin içinde. Dersimi aldım

Oya+Baydar%E2%80%99dan+%E2%80%99yetmez+ama+evet%E2%80%99+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1:+Biraz+sazanl%C4%B1k+vard%C4%B1+i%C5%9Fin+i%C3%A7inde.+Dersimi+ald%C4%B1m
ABONE OL

Yazar Oya Baydar, 2010 yılındaki anayasa referandumunda 'Yetmez ama evet' demesiyle ilgili konuştu.

T24'den Murat Sabuncu'ya yeni çıkan kitabıyla ilgili konuşan Baydar, 2010 yılında yapılan anayasa değişikliği referandumunda 'Yetmez ama evet' diyenler arasında yer almasına da değinerek, "Siyasete vicdani açıdan baktığınız zaman biraz sazan oluyorsunuz" dedi.

Baydar, '80 Yaş Zor Zamanlar Günlükleri' kitabını anlattı. Baydar, kitabında da yer verdiği 'Yetmez ama evet' tartışması hakkında şunları söyledi:

'İYİ NİYETLE, BAŞINA SONUNA BAKMADAN...'

"Siyasete vicdani açıdan baktığınız zaman biraz sazan oluyorsunuz. Yani ben büyük bir iyi niyetle başına sonuna bakmadan, çok fazla düşünmeden, kim yapıyor düşünmeden, niyet okumayalım mantığına çok bağlı kaldım. Yetmez ama evet' meselesinde de, önüme gelen yasaların hepsi 82 anayasasının çok ilerisindeydi. Ben özgürlüklere ve demokrasiye yol açabilecek bir anayasa değişikliğinden kesinlikle yanaydım. Evet dedim, birçok arkadaşım da dedi. Demokrasiye çok inanmak ama biraz koşulsuz inanmak... Biraz da sazanlık vardı işin içinde. Ama şimdi dersimi aldım. Geç oldu, aldım."

Baydar, bu tartışmadan dolayı hakaretlere ve haysiyet cellatlığına maruz kaldığını da belirtti. Oya Baydar, "Benim kuşağım Türkiye ile ilgili pek çok şeyi sonradan öğrendi. Kürt meselesini yüreğimde kavramak için çok geç kaldım" dedi. 

twitter takip