Önce darp edildiler, sonra dava açıldı! Gazeteci Oktay Candemir'in de aralarında olduğu 5 kişi bugün hakim karşısına çıktı!

%C3%96nce+darp+edildiler,+sonra+dava+a%C3%A7%C4%B1ld%C4%B1%21;+Gazeteci+Oktay+Candemir%E2%80%99in+de+aralar%C4%B1nda+oldu%C4%9Fu+5+ki%C5%9Fi+bug%C3%BCn+hakim+kar%C5%9F%C4%B1s%C4%B1na+%C3%A7%C4%B1kt%C4%B1%21;
ABONE OL

Van’da açlık grevi eylemlerine destek açıklaması sırasında polislerce darp edilen 5 kişi hakkında, “mukavemet” suçlamasıyla dava açıldı.

Van’da İmralı tecridine karşı başlatılan açlık grevi eylemlerine destek olmak amacıyla 6 Mayıs 2019’da Sanat Sokağı’nda yapılan açıklamada, aralarında haber takibi yapan gazeteci Oktay Candemir’in de bulunduğu Önder Soğukbulak, Serdar Çevik, Ömer Ertaş ve Mahmut Dindar, polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı. İfadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılan 5 kişinin polisler hakkında yaptığı suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı. Ancak polislerin şikayeti üzerine, 5 kişi hakkında “Toplantı ve gösteri yürüyüşü kanuna muhalefet”, “Görevi yaptırmamak için direnme” iddiasıyla dava açıldı.

Açılan davanın ilk duruşması, Van 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Şikayetçi olan polislerin katılmadığı duruşmaya, hakkında dava açılan 5 kişi ile avukat Erhan Çiftçiler katıldı. Duruşmada söz alan 5 kişi, darp edildiklerine dair hastane raporlarını mahkemeye sundu. Mukavemette bulunmadıklarını söyleyen 5 kişi, beraat talebinde bulundu.

Avukat Erhan Çiftçiler ise savcıların delillere göre iddianame hazırlamadığına dikkat çekerek, dosyaya göre hareket edilmesini istedi. Çiftçiler, polislerin çektiği ve Sanat Sokağını gören MOBESE kamera görüntülerinin dosyaya konulmasını istedi.

Mahkeme heyeti, eksik hususların giderilmesi için bir sonraki duruşmayı 31 Aralık’a erteledi.

twitter takip