Öldürülen gazeteci Kutlu Adalı'nın eşi İlkay Adalı: Umutlu değilim

%C3%96ld%C3%BCr%C3%BClen+gazeteci+Kutlu+Adal%C4%B1%E2%80%99n%C4%B1n+e%C5%9Fi+%C4%B0lkay+Adal%C4%B1:+Umutlu+de%C4%9Filim
ABONE OL

1996 yılında katledilen Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı'nın eşi İlkay Adalı, Sedat Peker'in videolarında dile getirdiği iddialarla ilgili konuştu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in YouTube'da yayımladığı videolarda Kuzey Kıbrıs'ta 6 Temmuz 1996 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen gazeteci Kutlu Adalı'nın öldürülmesi olayında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve Korkut Eken'in parmağı olduğu iddialarını dile getirmesinin ardından, olay tekrar güdeme taşınmış oldu.

Peker'in bu iddialarını Kutlu Adalı'nın eşi İlkay Adalı'ya soran Barış Pehlivan, Adalı ile yaptığı görüşmeyi bugün Cumhuriyet'te yayımlanan yazısında şöyle anlattı:

"ADALI: UMUTSUZUM

Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı, 25 yıl önce öldürüldü.

Bugün Sedat Peker’in iddialarıyla, cinayette Mehmet Ağar’ın ve Korkut Eken’in parmağının olduğu tartışılıyor.

Peki, suikasta kurban giden gazetecinin eşi İlkay Adalı nasıl karşılıyor olanları?

Aradığımda Lefkoşa’daydı. Konuşmak istemiyordu. Cinayetin perde arkasının ortaya çıkabilme ihtimaline dair “umutlu değilim” demekle yetindi. Peker’in videolarını izlediğini ve çok üzüldüğünü aktardı.

Haksız da değildi, senelerdir tüm aile çok çile çekiyordu.

Son olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) 2005 tarihli kararını hatırlattı. Peker’in iddialarıyla o karardaki tespitlerin örtüştüğüne dikkat çekti. AİHM, Kutlu Adalı cinayeti hakkında yeterli ve inandırıcı araştırma yapılmadığı gerekçesiyle Türkiye’yi mahkûm etmişti.

Şairdi de Kutlu Adalı. Yazdığı bir şiirindeki son satırla bitireyim:

“Gideyim buralardan diyorum, selamsız kalmaktan korkuyorum.”

twitter takip