NewsLabTurkey, üçüncü yaşını yeniliklerle kutluyor!

NewsLabTurkey,+%C3%BC%C3%A7%C3%BCnc%C3%BC+ya%C5%9F%C4%B1n%C4%B1+yeniliklerle+kutluyor%21;
ABONE OL

3 yıl önce yayın hayatına başlayan ve Türkiye’de farklı alanlardan akademisyenler, uzmanlar ve gazeteciler öncülüğünde, medya çalışanlarına önemli kaynaklar sunan NewsLabTurkey, yeni yaşına yeniliklerle giriyor...

Yeni yaşında görsel kimliğiyle ilgili değişilikliğe gideceğini açıklayan NewsLabTurkey, tasarıma dair tasklaklarını da güncelledi.

NewsLabTurkey'in web sitesinde yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Kimlik değişimi her ne kadar bu yıldönümünün ana konusu olsa da geride bıraktığımız üç yıl içerisinde Türkiye’de gazetecilik eğitimi ve araştırmaları alanının kalıcı aktörlerinden biri olmayı başardığımıza inanıyoruz. Yüzlerce kişiye ulaşan eğitmen, yazar, mentor ve araştırmacı ağımızla Türkiye’deki gazetecilik alanının dönüşümüne katkı sağlamaya çalışıyoruz.

Her yıl öğrenciler, gazeteciler, akademisyenler, aktivistler ve farklı mesleklerden iletişim teknolojilerine meraklı insanlar içeriklerimizle, eğitimlerimizle veya araştırmalarımızla yeni yolculuklara çıkıyorlar. Kuluçka programlarımızla desteklediğimiz girişimlerin bazıları şimdiden sürdürülebilir iş modellerine kavuşmuş durumda. Desteklediğimiz bazı yerel medya girişimleri sesi duyulmayanların seslerinin daha iyi duyulmasını sağlıyor.

Geçtiğimiz yıl web sitemizde yaptığımız yeniliğin ardından bu yıl görsel kimliğimizde toptan bir değişime gitmeye karar verdik. Zira ister dijital, ister basılı olsun bir yayının görsel kimliği onun en önemli yanlarından birisi. Okurun tecrübesini geliştiren ve daha keyifli bir hâle getiren, markanın duruşunu ve farklı yönlerini yansıtabilen bir kimliğe sahip olmanın yapılan işe etkisi çok büyük. Bir yayının bunu başarıp başaramadığını anlamak için uygulanabilecek basit bir test, bu kimliğin sadece tek bir parçasını, örneğin yazı tipini görünce o yayını hatırlayıp hatırlayamadığınızdır.

Kurumsal bir kimlik sadece okur için değil, kurumun parçası olan insanlar için de önemli. Bütünlükçü bir kimliğe sahip olmak ve yayının kendisini tasarım yoluyla da ifade ediyor olması ekibi de güçlendiren bir faktör. Parçası olduğu kurumun yaptığı işi ciddiye aldığını ve kendisini bu şekilde sunmak istediğini gören birisi, o yayının bir parçası olmaktan da daha fazla keyif alacaktır.

Ekip olarak bütün bunları bildiğimiz için bir süredir NewsLabTurkey için böyle bir kimlik yenilemesine ihtiyacımız olduğunun farkındaydık. Yaz boyu süren çalışmalarımız sonucunda, üçüncü doğum günümüz ile birlikte yeni kimliğimizi de bugün yayına alıyoruz.

Yeni logomuz canlı ve farklı üretim alanlarımıza da uyum sağlayan bir yapıya sahip. Bu da hem kimliğimize bir bütünlük getiriyor hem de NewsLabTurkey çatısı altında ürettiğimiz farklı işlerin kendi başına da görünür olmasına imkân sağlıyor.

Elbette kimliğimiz yalnızca logo ve alt markalarımızdan ibaret değil. Bunun bir parçası olarak kullandığımız yazı tiplerini, renklerimizi ve tasarıma dair taslaklarımızı da güncelledik ve bu yaklaşıma uyumlu bir hâle getirdik. NewsLabTurkey olarak üretim yaptığımız ve görünür olduğumuz her alanda yeni kimliğimizi merkeze alan bir tasarım dili ile devam edeceğiz.

Yeni kimliğin arkasında yatan fikir aslında NewsLabTurkey olarak bu yolculuğa başlamamıza neden olan fikir ile aynı. Gazetecilik ve medyanın dijital ile geçirmekte olduğu dönüşüm, yeterince anlaşılmıyor ve buna uyum sağlanmakta zorlanılıyor. NewsLabTurkey olarak bizim amacımız bu dönüşümün daha iyi anlaşılmasını sağlamak, Türkiye’deki medya ekosistemine bu uyum sağlama sürecinde destek olmak ve yeni aktörlerin de gelişimine katkıda bulunmak.

Artık yeni kimliğimiz de bunu ifade etmemize yardımcı olacak bir araç hâline geldi. Dijitale ve dijital medya ile olan ilişkimize yaptığı vurguyla logomuz işimizi çok daha iyi anlatıyor. Kimliğimizin diğer ögeleri ise artık dijital medyaya ve onun diline daha uyumlu. Bu sayede bahsettiğimiz dönüşümün nasıl bir şey olduğunun da canlı bir örneği olarak kendimizi gösterebileceğiz. Bize böyle bir imkân verdiği için Oğuzhan Öçalan’a çok teşekkür ediyoruz."

twitter takip