Nevşin Mengü'den 'kanalların özgür yayın tercihleri' diyen Fahrettin Altun'a cevap: 'Çetele tutuluyor...'

Nev%C5%9Fin+Meng%C3%BC%E2%80%99den+%E2%80%99kanallar%C4%B1n+%C3%B6zg%C3%BCr+yay%C4%B1n+tercihleri%E2%80%99+diyen+Fahrettin+Altun%E2%80%99a+cevap:+%E2%80%99%C3%87etele+tutuluyor...%E2%80%99
ABONE OL

Muharrem İnce'nin canlı yayını terk etmesini eleştiren Fahrettin Altun'un sözlerine gazeteci Nevşin Mengü'den bir karşılık geldi.

Gazeteci Nevşin Mengü, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Muharreim İnce'nin Haber Global'deki canlı yayını terk etmesini eleştirirken kullandığı ifadeler ile ilgili bir açıklama yaptı.
 
CHP'in 2018'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı da olan ismi Muharrem İnce, dün Haber Global ekranlarında yayınlanan 'Neden' programına konuk olmuştu.
 
Muharrem İnce, kendi konuşmasının kesilerek AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'un Fethi ile ilgili program kapsamında Ayasofya'da yaptığı konuşmaya bağlanılmasına tepki göstermiş ve yayını terk etmişti.
 
"Zaten 35 kanalda Erdoğan konuşuyor. Bırakın bir yerde de ben konuşayım" diyen Muharrem İnce, " Türkiye bu faşist düzenden kurtulacak. Bu saygısızlıktır. Türkiye bunu hak etmiyor" gibi ifadeler kullanmıştı.
 
İnce, daha sonra Twitter'dan yaptığı açıklamada; tepkisinin Türkiye'deki tek sesli medya düzenine karşı olduğunu söylemişti.
 
İnce'nin bu tavrını eleştiren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, medya kuruluşlarının yayın tercihlerini yansıtmakta özgür olduklarını söylemişti. Altun, İnce'nin tavrının da medya camiasına iftira niteliğinde olduğunu belirtmişti.
 
Fahrettin Altun'un bu açıklamasına dair gazeteci Nevşin Mengü'den bir yorum geldi. Mengü, kanalların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını hangi kanalın kaç dakika yayınladığına dair çetele tutulduğunu, yayınlamayan kanallara da bunun nedeninin
sorulduğunu ifade etti.
 
Nevşin Mengü, Twitter hesabından; "Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarını hangi kanal kaç dakika verdi, vermedi konusuyla ilgili çetele tutulduğunu, vermeyenlere de neden vermediniz sorusunun sorulduğunu hepimiz biliyoruz" tweetini paylaştı. 
twitter takip