Murat Ağrıel serbest bırakıldı!

Murat+A%C4%9Fr%C4%B1el+serbest+b%C4%B1rak%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

Dün ifadeye çağrılan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedilen Yeniçağ Gazetesi Murat Ağrıel gece saatlerinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
Dün akşam sosyal medyada Ağrıel'in tutuklandığuna dair söylentiler yayulmıştı ancak Ağrıel çektiği video ile "Tutuklandığıma dair haberler yayılmış. Tutuklanmadım ama sonucu biliyorum" diyerek bir açıklama yapmıştı. Sonrasında ise; Ağrıel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
Gece, 22.50'de sorgusu başlayan Murat Ağırel, mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
Kararın ardından Yeniçağ'a konuşan Ağırel'in avukatı "Savunmamız haklı bulundu. Savcılığın tutuklama tedbirinin çok ağır olduğu, bir tweetle ifşa amacı olmadan bu işin yapıldığına kanaat getirdi hakim bey bu nedenle de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi" ifadelerini kullandı.
 
MURAT AĞIREL'DEN İLK AÇIKLAMA!
 
İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nın önünde açıklamalarda bulunan Ağırel ise,  "Sevinemiyoruz. Odatv’deki arkadaşlarımız içerideyken, haksız hukuksuz bir şekilde içerideyken benim sevinmem söz konusu bile değil. Onlar adına da mücadele edeceğiz. Daha anlatacağız. Daha çok bu yapılan operasyonları anlatmaya devam edeceğiz. Ne için yapıldığını anlatmaya devam edeceğiz. Kanunsuzların, hukuksuzların ve çetelerin peşinde olmaya devam edeceğiz" dedi.
 
Murat Ağrıel, sosyal meya hesabından yayınladığı mesajında ise; "Gerçeğin peşindeki gazeteciler olarak korkmuyoruz,susmayacağız! Bahsettiğim kirli,karanlık yapılar ile mücadele etmeye devam edeceğiz. Barışlar özgür kalana,çeteler yok olana kadar daha çok çalışacağız" ifadelerine yer verdi. 
 
 
twitter takip