Muhalefetin ortak adayı için tarih verildi

Muhalefetin+ortak+aday%C4%B1+i%C3%A7in+tarih+verildi
ABONE OL

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Altılı Masa'nın ortak adayını ocak ayında açıklayacağını tahmin ettiğini belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, "Adaylık konusunda bir takvime yaklaşıyoruz tabii bunu görmek lazım" diyerek Altılı Masa'nın ortak adayının ocak ayında açıklanacağını tahmin ettiğini belirtti.

Halk TV'ye konuk olan Emre, "Adaylık konusunda bir takvime yaklaşıyoruz tabii bunu görmek lazım. Burada genel başkanımızın birkaç defa hatırlattığı bir konu vardı. Cumhurbaşkanı adayı çıkacak biri cumhurbaşkanlığını kazanacak ama geçiş süreci olacak. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'le ilgili hem belli bir takvime hem uygulamaları hem o geçişin temel önceliklerini belli şekillerde partiler olarak oluşturduk Bu çok yakın bir süreçte sonuçlanacak. Özellikle dış politika ve ekonomi bahisleri eksik kalmıştı onlar da bitti bitiyor. Ondan sonra aday belli olacak" ifadelerini kullandı.

Ocak ayının kendi tahmini olduğunu belirten Emre, "Yani partilerin oluşturduğu bir takvim yok. Benim de görebildiğim kadarıyla çok uzun süre almayacaktır bu. Onu da söyleyeyim" şeklinde konuştu.

twitter takip