Montrö bildirisine imza atan 10 emekli amiral gözaltına alındı!

Montr%C3%B6+bildirisine+imza+atan+10+emekli+amiral+g%C3%B6zalt%C4%B1na+al%C4%B1nd%C4%B1%21;
ABONE OL

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'montrö' bildirisinde imzası olan 14 emekli amiralle ilgili gözaltı kararı aldı. Başsavcılığın bildiri soruşturmasında emekli amirallerden 10'u gözaltına alınırken, 4 şüpheliye 3 gün içinde emniyete müracaat etmeleri için tebligat yapıldı.

BirGün'ün haberine göre; 104 emekli amiral, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayımladı. İktidarın sert tepki gösterdiği bildiri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı.

Ortak açıklama yapan 104 emekli amiral ile ilgili başlatılan soruşturmada, sabah saat 6 sıralarında gözaltılar yapıldı. İHA'nın haberine göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Cem Gürdeniz, Mustafa Özbey ve Kadir Sağdıç'ın da bulunduğu montrö bildirisinde imzası olan 14 emekli amiralle ilgili gözaltı kararı aldı.

10 AMİRAL GÖZALTINA ALINDI

Soruşturmada emekli amirallerden 10'u gözaltına alınırken, 4 şüpheliye 3 gün içinde emniyete müracaat etmeleri için tebligat yapıldı. Emekli amirallerin evlerinde arama başlatıldığı belirtildi.

Soruşturmada amiraller 'cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni ortadan kaldırmak'la suçlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "04/04/2021 tarihinde bazı internet sitelerinde ve sosyal medya mecralarında paylaşılan "103 amiralden montrö bildirisi" başlığı altında yayımlandığı belirtilen bildiri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 316/1 maddesinde yazılı "Devletin Güvenliğine ve Anayasal Düzene Karşı Suç İşlemek için Anlaşma" suçundan re'sen soruşturma başlatılmıştır. Gözaltına alınmasına karar verilen şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alınmış, tüm şüphelilere ilişkin arama ve el koyma işlemleri usulünce icra edilmiştir" denildi.

Soruşturma kapsamında Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alındı.

Atilla Kıyat, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu ve Mustafa Özbey ise ifadeye çağrıldı.

AMİRAL GÜRDENİZ’İN EŞİ: BİLGİSAYAR VE CEP TELEFONUNA EL KONULDU

Emekli Amiral Cem Gürdeniz’in eşi Rengin Gürdeniz sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan “Az önce sabah 6:30 da polisler evimize baskın yaparak Cem’i gözaltına aldılar” mesajı paylaştı.

Odatv’ye konuşan Rengin Gürdeniz, sabah saat 6 sıralarında gelen polislerin evde arama yaptığını belirtti. Rengin Gürdeniz, Amiral Cem Gürdeniz’in bilgisayar ve cep telefonuna el konulduğunu söyledi.

CHP'DEN TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Koç, Gürdeniz'in gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Koç şu ifadeleri kullandı:

"Emekli Amiral Cem Gürdeniz evine gelen polislerce gözaltına alındı. Türkiye için utanç verici bir gün. Biz bu oyunları daha önce de gördük."

twitter takip