MetroPOLL'den Sedat Peker araştırması: Seçmenin yüzde 24'ü videoları izlemiş

MetroPOLL%E2%80%99den+Sedat+Peker+ara%C5%9Ft%C4%B1rmas%C4%B1:+Se%C3%A7menin+y%C3%BCzde+24%E2%80%99%C3%BC+videolar%C4%B1+izlemi%C5%9F
ABONE OL

MetroPOLL araştırma şirketi, YouTube'da milyonlarca kez izlenen Sedat Peker'in videolarını seçmene sordu.

MetroPOLL'ün organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in videoları ile ilgili halkın nabzını tuttu. Araştırmaya katılanlara 'Sedat Peker'in Youtube'daki videolarını izlediniz mi?' diye soruldu.

YÜZDE 24 TAMAMINI İZLEMİŞ

Bu sonuçlara göre, seçmenin yüzde 24'ü Sedat Peker'in Youtube'daki videolarının tamamını, yüzde 25'i ise bir kısmı izlediğini açıkladı.

Buna karşılık yüzde 37'lik kesimin videolardan haberinin olmadığı ortaya çıktı.

AK PARTİ VE HDP DAĞILIMI

Araştırmada, 24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde oy verilen partiye göre dağılım ise dikkati çekti.

Buna göre, AK Partili seçmenin yüzde 51,5'i videolardan haberi olmadığı belirlendi. Bu oran, CHP'de yüzde 20, 7 olarak kayıtlara geçti.

HDP'li seçmenlerin ise yüzde 48,2 ile videoların tümünü izlediğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgüt lideri Sedat Peker, 2 Mayıs'ta yayınladığı ilk video ile Türkiye'nin gündemine yerleşmişti.

Birçok kamu kuruluşu ile eski ve yeni siyasetçileri hedef alan Peker, hakkında tam 25 gün sonra adım atılmış ve yakalama kararı çıkartılmıştı.

27 Mayıs'ta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine çıkartılan kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin iddiaların hedefindeki İçişleri Bakanı Soylu'ya 'açık destek'lerinin ardından gelmesi dikkat çekmişti.


Peş peşe yayınladığı videolarla Türkiye'nin gündemine yerleşen Peker'in açıklamaları uluslararası basında da geniş yer bulmuştu.

Peker, son olarak serinin 8. videosunu da yayınlamış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kastederek "Tayyip abi ile 9. videoda helalleşeceğiz" demişti.

twitter takip