Mehmet Ali Güller: Zihni Çakır'ı sahaya sürenler, bildirinin gece yayımlanmasını suçmuş gibi göstermek istediler!

Mehmet+Ali+G%C3%BCller:+Zihni+%C3%87ak%C4%B1r%E2%80%99%C4%B1+sahaya+s%C3%BCrenler,+bildirinin+gece+yay%C4%B1mlanmas%C4%B1n%C4%B1+su%C3%A7mu%C5%9F+gibi+g%C3%B6stermek+istediler%21;
ABONE OL

Cumhuriyet gazetesi yazarı Güller, bugünkü yazısında emekli amirallerin bildirisini ilk yayımlayan isim olduğunu öne süren Avaztürk Genel Yayın Yönetmeni Zihni Çakır'ı yazdı...

Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı Mehmet Ali Güller, emekli amirallerin Montrö bildirisini yayımlayan ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen internet sitesi Avaztürk'ün yöneticisi Zihni Çakır'ı bugünkü yazısına taşıdı.

Yazısında, Çakır'ı sahaya kimin sürdüğünü sorgulayan Güller, "Zihni Çakır’ın bildiriden haberi olduğunu  söylediği AKP’li bakanın kim olduğu kritik önemdedir. Yani aslında Zihni Çakır’ı sahaya süren o bakan mıdır?" dedi.

İşte, Güller'in o yazısı:

"Zihni Çakır’ı sahaya kim sürdü?

Zihni Çakır üç gündür ekranlarda: Amirallerin bildirisinin ilk kez kendisine saat 23.10’da geldiğini söylüyor. Bildirinin, yayımlamadan önce AKP’li bir bakan tarafından görüldüğünü, ardından da Avaz Türk adlı sitesinde 23.40’ta yayımladığını anlatıyor. Oysa bu doğru değil. Bildiri ilk kez 4 Nisan gecesi saat 22.54’te Veryansın TV tarafından yayımlandı.

Ancak amirallerin bildirisini destekleyen kimi çevreler, Zihni Çakır’ın açıklamasını esas alarak “işte tezgâh ortaya çıktı” yorumları yapıyor. Oysa ortada bir yalan var. Bu durumda Zihni Çakır’ın bir tezgâhı ortaya çıkarmadığı, aslında yalanıyla asıl tezgâhı örtmeye çalıştığı daha olasıdır.

ERGENEKON KUMPASININ YALANCI TANIĞI

Kimdir Zihni Çakır? Ergenekon operasyonlarının medya görevlisidir. Kamuoyunu FETÖ’nün operasyonlarına ikna edebilmek için algı operasyonu yapmış bir kişidir. Bu amaçla pek çok kitap yazmıştır.

Dahası, FETÖ’nün hâkimlerine ve savcılarına, “Ergenekon’un 1 numarasını biliyorum. Otoriter, 1.65 boylarında, 65 yaşlarında, göçmen tipli, sarışın” diyerek tanıklık yapmış bir isimdir. (Silivri’deki o yalancı tanıklığın belgelerini 17 Temmuz 2012 günlü duruşma tutanaklarından inceleyebilirsiniz.)

Kısacası Zihni Çakır, söylediklerine, yazdıklarına itibar edilecek biri değildir."

Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip