Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici: Enver Aysever’in, belediyelerle ticari ilişki içine girmesi yanlış

Medya+Ombudsman%C4%B1+Faruk+Bildirici:+Enver+Aysever%E2%80%99in,+belediyelerle+ticari+ili%C5%9Fki+i%C3%A7ine+girmesi+yanl%C4%B1%C5%9F
ABONE OL

Bildirici, gazeteci ve yazar Enver Aysever'in İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihalesinde adının geçmesinin doğru olmadığını savundu.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Cumhuriyet gazetesi yazarı Enver Aysever'in İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Yaşam Boyu Eğitim Projesi" kapsamında kurulacak olan "okur yazarlık" atölyesine ilişkin olarak başlayan "adrese teslim ihale" tartışmalarını yorumladı. Bildirici, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde “Ekonomik mali bilgi” başlığını hatırlattı, "Etik nedenlerle Enver Aysever’in, bir gazeteci-yazar olarak belediyeler ve şirketlerle ticari/mali ilişkiler içine girmesi yanlıştır. Sadece Enver Aysever’in değil, bütün gazeteci-yazarların belediyelerle bu tür ilişkilere girmesi 'normal' gibi görülemez, normalleştirilemez." değerlendirmesini yaptı.

Bildirici, farukbildirici.com'daki yazısında, "Aysever, belediyelere yaptığı paralı işleri savunurken, söz konusu belediyelerden aldığı miktarları da açıklasa bu konudaki belirsizliği gidermiş olurdu. Ama miktarları açıklamaktan kaçındı.   Enver Aysever’in, belediyeye böyle bir etkinlik düzenlemesinde etik sorun olup olmadığını anlamak için öncelikle kimliğine bakmak gerekir. Enver Aysever, sadece kurgusal edebi ürünler kaleme alan bir yazar değil. Öyle olsaydı gazetecilik etiği dışında değerlendirmek gerekirdi. Fakat aynı zamanda bir gazeteci- yazar. Daha önce çeşitli televizyon kanallarında program yapmıştı; son olarak da Cumhuriyet gazetesinde siyasi içerikli yazılar yazıyor. O nedenle (ihale sözleşmesinde de belirtildiği gibi) gazeteci-yazar kimliği öne çıkıyor ve belediyelerle kurduğu ilişki, gazetecilik etiği kapsamına giriyor" düşüncesini dile getirdi.

Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip