Meclis Başkanı Mustafa Şentop da Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi!

Meclis+Ba%C5%9Fkan%C4%B1+Mustafa+%C5%9Eentop+da+K%C4%B1l%C4%B1%C3%A7daro%C4%9Flu%E2%80%99na+yan%C4%B1t+verdi%21;
ABONE OL

Meclis Başkanı Şentop, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına ilişkin, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da 'kaçmak' fiiliyle yan yana konulabilecek ülkedeki son kişidir” ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Şentop, “Cumhurbaşkanımız @RTErdogan her vesileyle, kefenini giyerek siyaset yoluna çıktığını ifade ve ispat eden, ülkesine kalbi duygularla bağlı hayatını milletine adamış bir liderdir; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da "kaçmak" fiiliyle yan yana konulabilecek ülkedeki son kişidir” dedi. Kılıçdaroğlu’nu seçim kampanyasına malzeme aramakla suçlayan Şentop, “Seçim kampanyasına malzeme arayanlar, ülkemize katkısı olacak başka konular seçmeli” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün (24 Mayıs) partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Toplu bir kaçış planı yürürlükte" demiş ve Erdoğan’ın vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktardığını ifade etmişti. Yurt dışındaki yapının başlarında da Erdoğan'ın aile bireyleri geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Çok sayıda paralel hayatları var. Çok sayıda paralel planları var. Bugün ben içlerinden çok vahim birini açıklıyorum. Belgeler elimizde. Para akışlarının hepsi elimizde. Bir vakıf kurduruyorlar. Amerika'da. Neden Amerika? Ülkeyi Kataristan'a dönüştürenler Katar'a gider diye bekliyorsunuz ya... Biliyorlar ki o ülkelerde hukuk yok. İlk uçakla geriye gönderirler bunları. Amerika kanunlarının arkasına ise gizlenebilirler. Orası hukuk devleti. Yani hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için ABD'ye kaçmak istiyorlar. Kendileri için yeni bir Pensilvanya yaratmanın peşindeler.

Peki ne yapıyorlar? Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait. Şimdi isim vermeyeyim. Belki kendileri söyler. Aile içi işlerine karışmayın. Şimdi; bu paravan yapının izin çıkarma hakkı kazanması için paraya ihtiyacı var. Türkiye’den iki vakıf seçiliyor. Öğrenciler için kurulmuş süsü verdikleri vakıflar… Bu vakıfların asıl var olma sebeplerini de bugün öğreneceksiniz. TÜRGEV ve Ensar."



 

twitter takip