Mardin’de 'Musa Anter' anmasına 15 günlük eylem yasağı!

Mardin%E2%80%99de+%E2%80%99Musa+Anter%E2%80%99+anmas%C4%B1na+15+g%C3%BCnl%C3%BCk+eylem+yasa%C4%9F%C4%B1%21;
ABONE OL

Mardin Valiliği, yazar, şair ve gazeteci Musa Anter'in ölüm yıl dönümünde mezarı başında düzenlenecek anma etkinliğini gerekçe göstererek kentte 15 günlük eylem yasağı ilan etti.

Valilik yasak kararına, 20 Eylül 1992’de katledilen yazar, şair ve gazeteci Musa Anter'in (Apê Musa) Nusaybin ilçesine bağlı Akarsu (Sitîlîlê) köyünde bulunan kabrinde gerçekleştirilecek anmayı gerekçe gösterdi.

Musa Anter için gerçekleştirecek anmanın düzenleyicilerinin PKK ile ilişkili olduğu iddiasında bulunan Valilik, açıklamasında “İleri Yurt adlı gazeteyi çıkaran Musa Anter 20 Eylül 1992 tarihinde Diyarbakır’ın Seyrantepe mahallesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştür. PKK/KCK terör örgütü ve müzahir şahıslar tarafından Mardin/Nusaybin/Akarsu bucağındaki mezarı başında ve olay yerinde anma etkinlikleri düzenlendiği...” ifadelerine yer verdi.

Yasak gerekçesinde koronavirüs salgınını öne süren Valilik, açıklamasında eski Adalet Bakanı Mehmet Topaç’ın 29 Eylül 1994’te öldürülmesini de hatırlattı ve "DHKP/C Terör örgütü ve müzahir şahıslarca basın açıklaması, korsan gösteri ve yazılama türü eylemler gerçekleştirdiği bilinmektedir" dedi.

Yasak kararı, 3 Ekim Pazar günü saat 24.00’a kadar geçerli olacak.

twitter takip