Limon kumpasçılarının yaptığı aptallık neydi? Ahmet Hakan bugünkü yazısında açıkladı!

Limon+kumpas%C3%A7%C4%B1lar%C4%B1n%C4%B1n+yapt%C4%B1%C4%9F%C4%B1+aptall%C4%B1k+neydi?+Ahmet+Hakan+bug%C3%BCnk%C3%BC+yaz%C4%B1s%C4%B1nda+a%C3%A7%C4%B1klad%C4%B1%21;
ABONE OL

Ahmet Hakan, dün gün boyu gündemden düşmeyen Ekrem İmamoğlu'na limon kumpası olayını bugünkü yazısında değerlendirdi.

Hürriyet Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü yazısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kurulan limon kumpasını yazdı.
 
Mersin'li üreticinin elinde kalan 100 ton limonu satın alarak ihtitaç sahibi ailelere dağıtan Ekrem İmamoğlu için daha sonrasında kurgu olduğu anlaşılan bir haber yapılmıştı. Mersin'de yerel bir gazeteci olan ve AK Parti'ye yakın bir isim olduğu tespit edilen Mahmut Dölek, limon üreticisi olarak gösterdiği bir kişiye "Ekrem İmamoğlu limonları bizden değil yandaş stokçusundan aldı. Yalan söylüyor diyeceksin" şeklinde talimat veriyordu.
 
Sonrasın da çiftçi olarak gösterilen kişinin de çiftçi olmadığı ve bir mağaza müdürü olduğu ve Mahmut Dölek'in arkadaşı olduğu ortaya çıkmıştı.
 
Ahmet Hakan da  bu olayı bugün bugünkü yazısına taşıdı.
 
Ahmet Hakan yazısında; yapılan kumpas için " ayıbın, terbiyesizliğin, ahlaksızlığın dik âlâsıdır" ifadelerini kullanırken, bu haberi yapanların kendilerini de kameraya çekmelerini "aptallık" olarak değerlendirdi.
 
Ahmet Hakan, "Kumpasçının akıllı olanının yaptığı düz ahlaksızlıktır. Kumpasçının ahmak olanının yaptığı ise aptalca ahlaksızlıktır" ifadelerini kullandı.
 
Ahmet Hakan'ın yazısı şu şekilde:
 
Mersinli limon üreticileri mağdur olunca...
 
Büyükşehir belediyelerine “Üreticiden limon alın” diye bir çağrı yapılıyor. Bu çağrıya olumlu yanıt veren İstanbul Belediyesi de üreticiden 100 ton limon alıyor.
Benim bundan hiç haberim olmadı. Çoğu vatandaşımızın da olmamıştır. Kendiliğinden gelişen güzel bir dayanışma örneği verilmiş yani. Üstelik reklamı, gürültüsü de pek olmamış.
 
*
 
Buraya kadar her şey normalken...
 
İşin içine birkaç kumpasçının girmesiyle bakın mesele hangi boyutlara geliverdi:
 
*
 
Bu limon işinin Ekrem İmamoğlu’nun lehine olacağını düşünen birkaç kumpasçı, “İmamoğlu üreticiden tonlarca limon almadı, yalan söylüyor” temalı bir kurgu haber yapmaya kalkıştı. Yaptıkları yalan haber, herhangi bir mecrada yayınlanmadı. Ama haberin kumpas olduğuna dair görüntüler, her yerde yayınlandı.
 
*
 
Kumpas yapmak ayıbın, terbiyesizliğin, ahlaksızlığın dik âlâsıdır. Bunu söylemeye bile gerek yok.
 
*
 
Ben asıl şunları söylemek istiyorum: Yahu “limon aldı mı, almadı mı” üzerinden kurgu haber mi yapılır? Limon bu limon... Alsa ne olur, almasa ne olur! Hadi böyle bir kurgu haber yaptın diyelim... Yaptığın ahlaksızlığı, ikinci bir kamerayla çekmek de neyin nesi? Bu nasıl bir aptallıktır!
 
*
 
Kumpasçının akıllı olanının yaptığı düz ahlaksızlıktır. Kumpasçının ahmak olanının yaptığı ise aptalca ahlaksızlıktır.
 
İMAMOĞLU'NUN AVUKATI DA AÇIKLAMA YAPTI!
 
Dün gün boyu gündemde yer alan ve konulayla ilgili bir açıklamada Ekrem İmamoğlu'nun avukatından geldi.
İBB Başkanı İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat Twitter hesabından yaptığı açıklamada; konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, " Siyasi karşıtlık nedeniyle gerçeğe aykırı haber verilmesi, yargı kararlarında özel olarak ele alınmalıdır. Zira toplumun haber alma hakkı için getirilmiş geniş basın özgürlüğünün, güçlü olanın sorumluluktan muaf bir siyasi baskı aracı halini almasının sakıncaları çok fazladır. Demokratik bir toplumun korunması için gerekli olan bu hususu yalnızca gerçeklik unsurunun ispat ölçüsü için önerdiğimizi vurgulamam gerekir. Bu husus basın meslek ilkelerine de uygundur. Siyasi karşıtlık, eleştiri amacı güden yayınlarda özel bir sınırlama sebebi olmamalıdır. Ak Parti içindeki siyasi çekişmeler nedeniyle kendini göstermek istediklerini anladığımız bu kişilerin bu yolla prim kazanabileceğini düşünmeleri de bu eksiklikten kaynaklanmaktadır. Bu vesileyle yıllardır hukuki mücadelesini verdiğimiz bu meseleyi kamuoyuna aktarmak isterim" dedi. 
twitter takip