Kütüphane tartışması! Bundan neden rahatsız oldular?

K%C3%BCt%C3%BCphane+tart%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1%21;+Bundan+neden+rahats%C4%B1z+oldular?
ABONE OL

Koronavirüs salgını nedeniyle ünlü akademisyen ve proseförler TV programlarına bilgisayar üzerinden görüntülü bağlanmaya başlayınca yeni bir tartışma başladı. Akademisyenlerin kitaplık önünde konuşması bazı vatandaşları kızdırırken sosyal medyada konuyla ilgili karşıt görüşler belirtilmeye başlandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle TV programlarına görüntülü olarak katılan akademisyenlerin kütüphanelerinin önünden konuşmaları bazı sosyal medya kullancıları tarafından dikkat çekmiş ve şov yapmak ya da hava atmak olarak yorumlanmıştı.
 
Tüm dünya gibi Türkiye'yi de etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle TV programları da evlerden yapılıyor. Moderatör ya da sunucu TV stüdyosunda olurken program konukları Skype bağlantısı üzerinden yayına bağlanıyor. Bu dönemde YouTube programları da daha popüler oldu. YouTube üzerinden gerçekleşen yayınlar da oldukça dikkat çekiyor ve TV programları kadar izleniyor. YouTube'un yanı sıra Instagram canlı yayınları da son günlerin ilgi çeken bir başka trendi oldu.
 
Ancak, genellikle koronavirüs salgının ve gündemdeki diğer konuların konuşulduğı bu yayınlarda özellikle akademisyenlerin kütüphane önünden konuşması ise bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından hava atmak olarak yorumlandı. Konuyla ilgili sosyal medyada "Nedir bu kütüphane gösterme merakı. Çok kitap okudum mu demek istiyorsunuz" gibi yorumlar yapıldı.
 
Koronavirüs salgını önemli bir gündeme bunu takılan vatandaşların olması ise bazı sosyal medya kullanıcılarını kızdırdı.
 
Akademisyenlerin evinde geniş ve büyük kütüphanelerinin olmasının normal olduğunu ve bilgisayarların genelde çalışma masasında kütüphanenin yanımda olduğunu belirten yorumlar yapan vatandaşlar "Cahil insanlar kitaplardan rahatsız olur. Herkes kendisini belli ediyor işte. Akademisyenlerin birikimleri o kitaplar" gibi yorumlar yapıldı.
 
Bu ufak tartılma sosyal medyada devam ederken Halk TV ekranlarında Haberaktif programını yapan deneyimli haberci Gökmen Karadağ da konuyla ilgili bir yorum yaptı.
 
Programına konuk olan isimlerin kitaplıklarının önünde görüntü vermesinden son derece memnun olduğunu belirten Gökmen Karadağ "Bundan daha güzel bir görüntü düşünemiyorum. Dahası bundan rahatsız olanları hiç anlayamıyorum" dedi. 
 
twitter takip