KRT TV programcısı ofisinin önünde saldırıya uğradı!

KRT+TV+programc%C4%B1s%C4%B1+ofisinin+%C3%B6n%C3%BCnde+sald%C4%B1r%C4%B1ya+u%C4%9Frad%C4%B1%21;
ABONE OL

KRT TV'de 'Kent ve Yaşam' programını hazırlayıp sunan Osman Güdü, Kartal'daki ofisinin önünde saldırıya uğradı.

KRT TV'de 'Kent ve Yaşam' programını hazırlayıp sunan Osman Güdü akşam 19:50 sularında Kartal'daki ofisinden çıkıp aracına bindi, kontağı çalıştırdı, elindeki kitapları arka koltuğu koyacakken saldırıya uğradı. Saldırganın Güdü'nün kafasına sert bir cisim ile defalarca vurduğu, bir taraftan da küfürler savurduğu öğrenildi.

Çevredekilerin olay yerine gelmesi ile saldırgan kaçtı. Güdü, Okan Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırı sonucu Güdü'nün kafasının iki bölgesinde yarıklar oluştu ve yaralanan iki bölgeden birine 4 diğerine 5 dikiş atıldı.

Güdü'nün kafa tasına aldığı darbeler nedeniyle tomografisi çekildi. Doktorlardan alınan bilgiye göre Güdü'nün sağlık durumu iyi, ancak bu geceyi kafa tasına aldığı darbeler nedeniyle hastanede müşahede altında geçirecek.

Güdü aracının Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nin önünde olduğunu, her tarafta kameraların bulunduğunu belirterek yarın Kartal Karakolu'na giderek şikâyetçi olacağını, henüz polisin gelmediğini söyledi. 

Olayla ilgi ilk arayanın KRT TV Genel Müdürü Adnan Bulut olduğunu söyleyen Güdü, Mimarlar Odası'ndan da dayanışma mesajı aldığını söyledi.  

YANDAŞ MEDYA HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Kent ve Yaşam programında, Bayburt için yaptığı değerlendirmeler nedeniyle Güdü, yandaş medya tarafından hedef gösterilmişti. Güdü, "Bölgede tarikat ve cemaatler cirit atıyor" demişti. Güdü'nün Bayburt ilinde oluşan tarikatlaşmaya dikkat çektiği sözleri çarpıtılmış ve linç kampanyasına maruz bırakılmıştı.

Türkiye Bayburtlular Federasyonu yönetici ve üyeleri KRT'nin İstanbul'daki merkezi önünde toplanıp Güdü hakkında açıklama ve protesto gerçekleştirmişti.

KRT PROGRAMCISI AFŞİN HATİPOĞLU DA SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Geçitiğimiz Ocak ayında KRT TV programcısı Avukat Afşin Hatipoğlu da, evinin önünde maskeli kişilerin saldırısına uğramıştı. Olayın üstünden henüz bir ay bile geçmeden ikinci bir çirkin saldırı da Osman Güdü'ye yapıldı. 

twitter takip