KRT TV Ana Haber sunucusu Zafer Arapkirli'den 'Çağdaş Ulus' açıklaması: Yaptığı haberden dolayı bu kurumdan atılmamıştır

KRT+TV+Ana+Haber+sunucusu+Zafer+Arapkirli%E2%80%99den+%E2%80%99%C3%87a%C4%9Fda%C5%9F+Ulus%E2%80%99+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1:+Yapt%C4%B1%C4%9F%C4%B1+haberden+dolay%C4%B1+bu+kurumdan+at%C4%B1lmam%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1r
ABONE OL

Gazeteci Zafer Arapkirli, muhabir Çağdaş Ulus'un KRT TV ile ilişiğinin kesilmesiyle ilgili Medya Terapi programında konuştu.

Haziran ayının ilk haftasında KRT TV'de muhabir olarak çalışan Çağdaş Ulus'un görevine son verilmişti. Medyakoridoru olarak, Ulus'un işine son verildiği bilgisini haberleştirmeden önce kanalın Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bulut'a telefonla ulaşıp cevap hakkını kullandırmak istediğimizi iletmiştik. Ancak Bulut, bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmak istemediğini belirtmişti.

İddiaların ardından sessizliğini ilk bozan isim ise KRT TV'nin Genel Müdürü Adnan Bulut olmuştu. Bulut, "Ne Oldu?" programında yaptığı açıklamada, Ulus'un iddialarını reddetmişti.

Bugün de iddialarla ilgili konuşan bir diğer isim kanalda Ana Haber Bülteni'ni ve "Medya Terapi" isimli programı sunan deneyimli gazeteci Zafer Arapkirli oldu.

Kanalın sabah kuşağında yaymlanan "Medya Terapi" programında açıklamalarda bulunan Arapkirli de Ulus'un iddialarının asılsız olduğunu ifade ederek şu açıklamaları yaptı:

'Bugüne kadar neden konuşmadın?' diye soruyorlar. Ben kurumun yöneticisi değilim. Benim yapacağım açıklamalar kurumu bağlayacağı için kurum adına konuşamazdım. O yüzden bir açıklama yapmadım. Ama şimdi bildiğimi anlatmak istiyorum. Çünkü hafta sonu KRT Genel Müdürü bu konu hakkında konuştuğu için.

Çağdaş Ulus yaptığı haberden dolayı bu kurumdan atılmamıştır. Çağdaş Ulus haber yaptığı için ve CHP'li bir belediye ile ilgili bir olumsuzluğu, bir yolsuzluğu ortaya çıkarıcı, Hadi Özışık ile bazı belediyelerin ilişkilerini ortaya çıkarıcı bir haber yaptığı için bu kurumdan gönderilmemiştir. Bu kadar net.

Çağdaş Ulus burada bir yanlış yapmıştır. Sözünü ettiği haber ve iddialarla ilgili olarak, bir haberi getirip burada yayınlatmaya kalkışmamıştır. O haberi sosyal medyada direkt kendisi yazmaya yada yayınlamaya kalkışmıştır ve yayınlamıştır.

O haberle ilgili elinde, suçladığı insanlarla ilgili somut deliller yoktur. Dolayısıyla da KRT televizyonu da Çağdaş Ulus'u, "Neden haberi buraya getirmeden ve elinde yeterli delillerle, gerekli dosyayı getirmeden sosyal medyadan yayınladığı için suçlamış, bunun için eleştirmiş, ne yapması gerektiği için uyarmış, Çağdaş Ulus da buradan atılmayı talep etmiş ve Çağdal Ulus da KRT TV tarafından işinden atılmıştır.

Onun dışındaki konuları, nasıl atıldığını, tazminat konusunu, neye dayanarak atıldığını, aralarında geçen konuşmayı, pazarlığı filan ben bilemem. İşin idari yanı beni ilgilendirmez ama gerçekler beni ilgilendirir. Çağdaş Ulus bu kurumdan yaptığı bir haber nedeniyle atılmamıştır bu kadar net söylüyorum. Ortada getirdiği ve yayınlatmak istediği bir haber yoktur. 'Sen bir haber mi getirdin, biz seni kovuyoruz' denilmemiştir. Haberi, haber merkezine, haber müdürüne, genel yayın yönetmemine getirmeden kendi sosyal medya mecrasında yayınlamıştır. Bu bir; kurum içi kurallara, iki; sözleşmesine, üç; gazetecilik etiğine aykırı bir şeydir.

Bu kurumu, çarşaf çarşaf suçlayan, hem YouTube kanallarından hem televizyon ekranlarından, hem de köşelerinden peşinen suçlayanlara söylüyorum; bu yanlıştır, bu hiçbir kurumun izin vermeyeceği bir şeydir.

Çağdaş Ulus ile kurum arasında uzun görüşmeler geçmiştir. Ve işine son verilmiştir olay bundan ibarettir. Bir yanlış yapmıştır Çağdaş Ulus ve o yanlışında bedelini ödemiştir."

ULUS'TAN YANIT GELDİ!

Arapkirli'nin bu açıklamalarının ardından muhabir Çağdaş Ulus'tan da jet bir açıklama geldi.

Twitter'dan açıklama yapan Ulus, KRT TV'nin haberini alıntılayarak verdiği yanıtta Arapkirli'ye yönelik şu ifadeleri kullandı:

1-İyi de sen değil miydin beni tebrik eden bu tweetlerim nedeniyle? İstifa et baskısına 'diren' diyen de sen değil miydin?

2- Ve asıl soru şu KRT, iki belediye başkanını arayıp neden özür diledi?

Sorulara devam edelim...

3- Sen, Özışıklar ve belediye tweetımı RT'lemedın mı? Sonra rt'nı sılmişsin ama foto altında kalıntıları kalmış. Madem yalandı neden rt'ledin?

4- Ve haber merkezinin ortasında "Ali'nin pislikleri bitmiyor" diyen sen değil miydin? @ZaferArapkirli

@krtkulturtv aciklamayi eski A Haber spikeri @ZaferArapkirl'ye yaptırdılar zaten. Arapkirli'den medet ummayin."

 

 

twitter takip