Koronavirüsü yenen Burak Akkul son durumunu anlattı: 'Denge problemi var çünkü.... '

ABONE OL

Koronavirüsü atlatarak taburcu olan ünlü sunucu Burak Akkul, Tarafsız Bölge programına katılarak son sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Koronavirüs tedavisi gördükten sonra geçtiğimiz günlerde taburcu olan ünlü sunucu Burak Akkul ve eşi Seda Akkul tedavi sürecinde yaşadıklarını anlattı.
 
Önceki gün Cnn Türk ekranlarında yayınlanan 'Tarafsız Bölge' programına bağlanan Burak Akkul ve Seda Akkul tedavi sürecinde yaşadıklarını paylaştı.
 
Yaklaşık 20 gün yoğun bakımda entübe (solunum cihazına bağlı olarak) tedavi gören Burak Akkul geçen Pazartesi günü eşiyle birikte taburcu olmuştu.
 
Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programına görüntülü olarak bağlanan Burak Akkul ve Seda Akkul yoğun bakım sürecinde yaşadıklarını aktardılar.
 
Yoğun bakımda 20 gün uyutularak tedavi gören Burak Akkul, koronavirüsü Çok Gezenti programının çekimi için gittiği İngiltere'nin başkenti Londra'da kaptığını düşündüğünü söylerken Seda Akkul da, eşi uyutulmadan önce hastalığı daha hafif yaşadığını ancak eşinin uyutulmasının ardından kendisinde de hastalığın seyrinin değiştiğini belirterek moral ve psikolojinin  önemine vurgu yaptı.
 
Burak Akkul, şuanki sağlık durumunu da; 20 gün boyunca uyutulduğu ve kullanılan ilaçların etkisiyle sesinde bir kısıtlık olduğu ve hakaret kabiliyetinde kısıtlamalar olduğu şeklinde açıklamadı. Akkul, bununla ilgili fizik tedavi gördüğünü ve koridor yürüyüşü yaptığını ve zamanla düzeleceğini düşündüğünü belirtti.
 
Seda Akkul da, eşinin sağlık durumu hakkında; "Benden destek alarak yürüyebiliyor. Tam desteksiz 1 dakikadan daha fazla ayakta sabit duramıyor şu an. Denge problemi var çünkü ama bundan 2 gün öncesinde o kadar bile yürüyemiyordu. Ondan iki gün öncesindeyse ayağa da kalkamıyordu. Bu günbegün değişen bir süreç" açıklamasını yaptı.
 
Burak Akkul, Çin'den gelen ilacın kendisinde kullanıldığını da ifade etti. 
 
Burak Akkul, son sağlık durumu hakkında sosyal medya hesabından da bir açıklama yaparak, "Evdeki 5.günüm bugün. Yoğun bakımdaki güç kaybını yerine getirecek fizik tedavi ve istirahatle geçiyor/ geçecek günler... Siz ne çok ilgilendiniz benle öyle; yazdınız, sordunuz, endişelendiniz. Ne çok dua ettiniz. Ne güzelsiniz. Haberleşmek üzere" mesajını yayınladı.
 
 
twitter takip