Koronavirüste vefat sayısı 2.376 oldu! Virüsün aşısı ne zaman çıkacak? Bakan Koca'dan açıklama geldi!

Koronavir%C3%BCste+vefat+say%C4%B1s%C4%B1+2.376+oldu%21;+Vir%C3%BCs%C3%BCn+a%C5%9F%C4%B1s%C4%B1+ne+zaman+%C3%A7%C4%B1kacak?+Bakan+Koca%E2%80%99dan+a%C3%A7%C4%B1klama+geldi%21;
ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bilim kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada koronavirüs aşısı hakkında konuştu. Bakan Koca, aşının Eylül'den önce çıkmasının zor olduğunu 'Aşı ile ilgili İngiltere Sağlık Bakanı ile görüştüm. 'Her şey yolunda giderse aşı ne zaman kullanılır' soruma Eylül ayından önce zor yanıtını verdi' diyerek anlattı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası, Bakanlık Bilkent Yerleşkesinde açıklamalarda bulundu.
 
Türkiye'deki aşı çalışmalarına değinen ve aşının Eylül'den önce kullanımının zor olduğunu belirten Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:
 
- Şu an 6 merkezde devam ediyor. 3 merkezimizde virüsün izolasyonu sağlandı. Bu noktadaki gelişmeler oldukça bilgilendirmiş olacağız.
 
-Dünyadaki gelişmeler, insanlara uygulanma noktasında yol aldığını söyleyenler İngiltere oldu. İngiltere Sağlık Bakanı ile bugün görüştüm, detaylı bir şekilde konuştuk.
 
-Bu dönemde koruyucu ekipmanla ilgili talepleri olmuştu, dün de izni vermiştik. Bu anlamda da Türkiye, İngiltere'ye ikinci kez yardım etme konusunda adım atmış oldu.
 
-Hem İngiltere'nin hem de bizim bilim insanlarımızın karşılıklı bilgi alışverişi ve tecrübe paylaşımı olacak. Aşı ise, her şey iyi giderse Eylül'den önce kullanımının şu an söz konusu olmadığını ifade ettiler.
 
VAKA SAYISI 98. 674 OLURKEN CAN KAYBI DA 2.376'YA YÜKSELDİ!
 
Bakan Koca, toplantıda güncel koronavrüs verilerine de paylaştı. Bakan Koca'nın paylaştığı verilere göre; dün itibariyle ülkemizdeki koronavirüs vakaları 98.674 olurken covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların sayısı da 2.376'ya yükseldi. Dün 117 kişi daha hayatını kaybetti. 
 
Toplam iyileşen hasta sayısı ise; 16.477 olarak açıklandı. 
 
Toplantıda; günlük veriler hakkında da açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, salgının kontrol altında olduğunu belirtertti ancak "Paylaştığımız veriler, bu iş bitti dedirtmesin" diyerek şunları söyledi:
 
Mücadelenin görünmeyen kahramanları, bu mücadeleye güven duyanlardır. Bu mücadeleyi yürüten sağlık ordusuna güveniyorsunuz, sonucuna güveniyorsunuz. Paylaştığınız bilgilerin güvenli olduğunu biliyorsunuz.
 
Bu güveni zedeleyecek sözlerin, iddiaların sahibi bu süreci tehlikeye atıyor. Bugün sizinle sağlık çalışanlarımıza, bilim kurulumuza, mücadelemize güveninizle ilgili konuşacağım.
 
Korona virüsüyle mücadelemizde her yeni gün daha iyiyiz, daha ileriyiz. Elimizdeki veriler salgının kontrolümüz altında olduğunu gösteriyor. Apaçık bir şekilde paylaştığımız veriler, bu iş bitti dedirtmesin. Ne yaparsak, o sonucu alıyoruz. Tedbirleri uygularsak ölüm oranları düşüyor, kesin olan budur. Yeni hasta sayımız azalıyor, kesin olan budur. Hiçbir umut sizi rehabevete sürüklememelidir.
 
 
4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DA BAŞLADI!
 
Öte yandan; koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'da uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma yasağı da bu gece yarısı 24:00 itibariyle başladı.
 
Sokağa çıkma yasağı ilan edilen 31 ilde, 23 ve 24 Nisan (bugün ve yarın) tarihlerinde marketler ve bakkallar 09.00-14.00 arasında faaliyet gösterecek. Vatandaşlar evlerine yakın marketlere ve bakkallara gidip gelebilecek. 
 
25 Nisan Cumartesi ve 26 Nisan Pazar günü ise marketler ve bakkallar geçen hafta sonu uygulanan kısıtlamalardaki gibi kapalı olacak.
 
twitter takip