Kılıçdaroğlu’na seçim için yetki

K%C4%B1l%C4%B1%C3%A7daro%C4%9Flu%E2%80%99na+se%C3%A7im+i%C3%A7in+yetki
ABONE OL

CHP PM, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tam yetki verdi. Kılıçdaroğlu partisinin hangi illerde ve hangi listelerle seçime gireceğine karar verecek.

BirGün'ün haberine göre; CHP Parti Meclisi, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Milletvekili aday listeleri hakkında değerlendirmelere imza atılan ve seçim hazırlıklarının ele alındığı toplantıda, genel başkana tam yetki verildi.

Millet İttifakı ile cumhurbaşkanı adaylığı konusunda anlaşmaya varan CHP, milletvekili aday listeleri için Parti Meclisi’ni topladı. Millet İttifakı cumhurbaşkanı adaylığının açıklanmasının ardından ilk kez PM’deki kurmayları ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, iktidar mesajları vererek ‘ciddi çalışma’ vurgusu yaptı. Erken seçim ve ittifak çalışmaları nedeniyle ön seçimin yapılmayacağı partide milletvekili aday listelerinin belirlenmesi konusunda genel başkana oy birliği ile yetki verildi.

SEÇİME GİRMEME YETKİSİ

14 Mayıs seçimine ilişkin yol haritasının da ele alındığı toplantıda, ittifak partileri ile eşgüdüm halinde çalışılacağı dile getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu hangi illerde, hangi listelerle seçime girileceği, kimlerin aday olup olmayacağı konusunda tam yetkili oldu. Verilen yetki kapsamında Kılıçdaroğlu, partisinin ittifak partileri lehine bazı bölgelerde seçime girmemesine de hükmedebilecek.

‘HASSAS OLUN’ TALİMATI

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun toplantıda kurmaylarına çeşitli talimatlar verdiği de ifade edildi. Özellikle deprem bölgesinde vatandaşlarla iletişim kuracak isimleri uyaran Kılıçdaroğlu’nun, “Anlayışlı olun. Bu bölgelerde kuracağınız cümlelerde dikkatli olun” dediği bildirildi.

Aday adaylığı süreci başlıyor

Seçimlerin ilanı ile birlikte adaylık süreci de başladı. CHP bugün resmi aday adaylığı başvurularını kabul etmeye başladı. Başvuru ücreti 30 bin TL olarak belirlendi. Engelliler, kadınlar ve gençler ise aday adaylığı için 15 bin TL ödeyecek.

twitter takip