Kemal Öztürk: Yeni Şafak'taki yazılarıma 'Ekrem İmamoğlu' yüzünden son verildi!

Kemal+%C3%96zt%C3%BCrk:+Yeni+%C5%9Eafak%E2%80%99taki+yaz%C4%B1lar%C4%B1ma+%E2%80%99Ekrem+%C4%B0mamo%C4%9Flu%E2%80%99+y%C3%BCz%C3%BCnden+son+verildi%21;
ABONE OL

Uzun dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın çalışma ekibinde yer alan, daha sonra Anadolu Ajansı'nın yönetimine geçen gazeteci Kemal Öztürk Yeni Şafak'tan neden kovulduğunu canlı yayında açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun popülaritesi seçim sonrası düşüşe geçerken, Mansur Yavaş'ın popülaritesinin neden arttığı TV100 ekranlarında masaya yatırıldı.
 
Bu konuda görüşlerini paylaşan gazeteci Kemal Öztürk, kişisel kariyerine İmamoğlu'nun etkisiyle ilgili tartışma yaratacak bir iddia ortaya attı.
 
Öztürk, Ekrem İmamoğlu'nun çok fazla "mağdur" rolüne büründüğüne dikkat çekerek "31 Mart'taki mağduriyetini çok iyi kullandı. Gerçekten de mağdur! Ben onun mağduriyetini savunduğum için gazetede (Yeni Şafak) köşemi bırakmak zorunda kaldım. Gerçekten mağdur oldu tıpkı Tayyip Bey'e sahip çıktığı gibi İstanbul halkı Ekrem Bey'e sahip çıktı. Ama her konudan mağdur çıkmaz." ifadelerini kullandı.
 
İMAMOĞLU NEDENİYLE Mİ GAZETEDEN AYRILDI?
 
Ancak edinilen bilgilere göre, Kemal Öztürk'ün bu beyanı Yeni Şafak yönetim katında kesin bir dille reddediliyor.
 
Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü görevinden alındıktan sonra iktidara karşı muhalif bir tavır takınan Kemal Öztürk'ün bahse konu seçim sürecinde İmamoğlu cephesi ile yakınlaşmaya çalıştığı yönünde bilgiler medya kulislerine yansımıştı.
 
İşte Öztürk'ün TV100'de yaptığı son "Ekrem İmamoğlu" çıkışı da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın dikkatini çekmeye yönelik bir hamle olarak değerlendiriliyor.
twitter takip