Karar Yazarı Akif Beki: 'Çiller’in muhalefetin korkulu rüyası olacağına kargalar bile güler'

Karar+Yazar%C4%B1+Akif+Beki:+%E2%80%99%C3%87iller%E2%80%99in+muhalefetin+korkulu+r%C3%BCyas%C4%B1+olaca%C4%9F%C4%B1na+kargalar+bile+g%C3%BCler%E2%80%99
ABONE OL

Karar yazarı Akif Beki, bugünkü köşesinin 'Çiller'in muhteşem dönüşü (!)' adlı bölümünde Çiller'i 'Gaflar kraliçesi' nitelendirdi ve 'Çiller'in muhalefetin korkulu rüyası olacağına kargalar bile güler' dedi.

Karar yazarı Akif Beki, bugünkü yazısının "Çiller'in muhteşem dönüşü (!)" başlıklı kısmında "merkez sağda yeni oluşum gerektiği ve parlamenter sistemin Türkiye'ye ihanet olduğu"na yönelik açıklaması gündem olan eski başbakanlardan Tansu Çiller’İ "gaflar kraliçesi" olarak nitelendirirdi. Çiller’in "muhalefetin korkulu rüyası olacağına kargaların bile güleceğini" söyledi.

Beki, şunları kaydetti:

"Gaflar kraliçesi Tansu Çiller, mekanın sahibi olarak merkez sağ siyasete dönüş mesajları veriyor.

Yeni partiler, iktidarın yetersizliğine karşı kurulur. Çillerse, muhalefeti yetersiz bularak yeni bir parti kurma ihtiyacından söz ediyor.

Bu çıkışı da 28 Şubat’ta yaptı. Altı muhalefet partisinin, Meclis’e güç ve yetkisini iade edecek ortak önerilerini açıkladıkları gün.

İktidara lafı yok, muhalefete eleştirisi çok...

Peki Çiller’in, iktidar talebi olmayıp muhalefetin yerini alacak bir partiyle siyasete dönmesi, dengeleri iktidar lehine değiştirir mi?

Ortalığı şenlendireceği kesin. İktidar medyasının gözdesi oldu bile.

Ama muhalefetin korkulu rüyası olacak diye beklerseniz, buna kargalar bile güler.

İktidar ve medyası, muhalefeti bölme umudunu Çiller’e bağladıysa yandı gülüm keten helva." 

twitter takip