'Kamu kaynaklarının yağmalanmasıdır' RTÜK Başkanı Şahin, Halkbank'a atandı!

%E2%80%99Kamu+kaynaklar%C4%B1n%C4%B1n+ya%C4%9Fmalanmas%C4%B1d%C4%B1r%E2%80%99+RT%C3%BCK+Ba%C5%9Fkan%C4%B1+%C5%9Eahin,+Halkbank%E2%80%99a+atand%C4%B1%21;
ABONE OL

Birden fazla kurumda görev yapması tartışma konusu olan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine atandı...

Eski milli güreşçi, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine atanmasının ardından, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.
 
Halkbank Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Recep Süleyman Özdil, Himmet Karadağ, Sezai Uçarmak ve Mevlüt Uysal'ın, Yönetim Kurulu üyeliği görevine devam etmesi kararlaştırıldı. Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Emin Özcan'ın yerine, 3 yıl süreyle RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin getirildi.
 
Ebubekir Şahin'in bu yeni görevine ilk tepkiler de RTÜK üyelerinden geldi.
 
RTÜK üyeliği geçen sene düşürülen ve Ebubekir Şahin ile sık sık polemik yaşayan medya ombudsmanı Faruk Bildirici, bu atamanın ahlaki ve vicdani olmadığını ifade etti.
 
Bildirici, Ebubekir Şahin'in bankacılıla bir ilgisi ya da bilgisinin olmadığının da altını çizerek, "Şahin’e Halkbank’tan da maaş ödenmesi kamu kaynaklarının yağmalanmasıdır" dedi.
 
RTÜK'ün CHP'li bir başka üyesi İlhan Taşcı da, bir kamu görevlisinin birden fazla yerde görev yapması ve oradan gelir elde etmesi doğru olmadığını belirtti.
 
RTÜK Başkanlığı'nın part-time yapılacak bir iş olmadığını sözlerine ekleyen İlhan Taşcı Twitter hesabından şu mesajları yayınladı:
 
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Halk Bankasına da atandı. Üyeler, RTÜK’ün görev alanıyla ilgili kurum ve kuruluşlarda görev alamazlar. Halkbank’ın RTÜK ile ilgisi olmaması nedeniyle bu atama yasaya aykırı değil. Ancak kamu vicdanı açısından sorunlu ve yaralayıcı bir tablo oluştu.
 
Bir kamu görevlisinin birden fazla yerde görev yapması ve oradan gelir elde etmesi doğru değildir. RTÜK Başkanlığının part time yapılacak bir iş olmadığını başta Sayın Ebubekir Şahin’in kendisinin ve onu  bu göreve getirenlerin biliyor olmaları gerekir.
RTÜK Başkanından beklenti, görevini layıkıyla, tarafsız ve bağımsız yapmasıdır. Kime, ne kredisi verileceğini kararlaştırmak RTÜK Başkanının işleri arasında olmamalı, olamaz. Şahin’in bu görevi kendisine tevdi edenlere teşekkür edip, affını istemesinin uygun olacağını düşünüyorum
twitter takip