Kadri Gürsel'e kelepçe takılması iktidarın gazetecilere bir mesajı mı?

Kadri+G%C3%BCrsel%E2%80%99e+kelep%C3%A7e+tak%C4%B1lmas%C4%B1+iktidar%C4%B1n+gazetecilere+bir+mesaj%C4%B1+m%C4%B1?
ABONE OL

Sözcü yazarı Rahmi Turan bugünkü köşe yazısında tutuklanıp aynı gün serbest bırakılan Kadri Gürsel'e takılan kelepçeyi yazdı.

Sözcü yazarı Rahmi Turan bugünkü köşe yazısında  Cumhuriyet Gazetesi davası kapsamında geçtiğimiz günlerde tekrar ceza evine gönderilen ve denetimli serbestlik başvurusu kabul edilince aynı gün tahliye olan Kadri Gürsel'i yazdı.

Kadri Gürsel ‘terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçlamasıyla aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasının infazı nedeniyle savcılığa çağrılmıştı. Teslim olan Kadri Gürsel yeniden Metris cezaevine gönderilmişti.

Ancak Gürsel’in daha önce tutuklu kaldığı 11 aylık süreç, 2,5 yıllık cezasının hapisteki infaz süresini karşıladığı ve geri kalan süreyi de denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirebileceği için Kadri Gürsel akşam saatlerinde özgürlüğüne kavuşmuştu.

Kadri Gürsel'in teslim olup cezaevine gönderildiği sırada ellerine kelepçe takılması da tepki çekmişti.

Rahmi Turan da bu konuyu bugünkü köşesine taşıdı.

Kadri Gürsel'e kelepçe takılmasının iktidarın bir mesajı olduğunu belirten Rahmi Turan yazısında şu ifadelere yer verdi: ...

Gazetevi-yazar Kadri Gürsel'e kelepçe takıldı... İşte, günümüz Türkiye'sinde gazetecinin kaderi bu! İktidarla aynı görüşteyseniz özgürsünüz.

Yok eğer onun fikrine karşıysanız soluğu adliyede alırsınız! Bizim demokrasimiz böyle ne yazık ki! Kelepçe takılan Cumhuriyet yazarı Kadri Gürsel adam mı öldürmüştü?

Kanlı bir cinayet mi işlemişti?

Ne yapmıştı? Sadece bir yazı yazmıştı! ...

Kendi isteğiyle savcıya giden ve serbest bırakılması gereken bir kişiye neden kelepçe takılır?

Neden tekrar 5 saatliğine hapse atılır?

Bu, iktidarın bir mesajı mıdır? "Biz adamı böyle yaparız" mı denilmek isteniyor? Yönetimi eleştiren diğer gazetecilere gözdağı verilmek mi istendi?

Yazının devamını okumak için TIKLAYINIZ

twitter takip