Kadınlar Taksim'i inletti: İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz!

Kad%C4%B1nlar+Taksim%E2%80%99i+inletti:+%C4%B0stanbul+S%C3%B6zle%C5%9Fmesi%E2%80%99nden+vazge%C3%A7miyoruz%21;
ABONE OL

Kadınlar, 1 Temmuz'da Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden tamamen çekilmesini Taksim'de protesto etti. Eyleme, binlerce kadın katıldı, polis barikatları yıkıldı.

1 / 4

Türjkiye, 1 Temmuz (dün) itibatiyla "İstanbul Sözleşmesi"nden resmi olarak çekilmiş oldu. Bu kararı protesto etmek için Taksim'de toplanan binlerce kadın, hep bir ağızdan "Biz bitti demeden, bitmez. İstanbul Sözleşmsi'nden vazgeçmiyoruz" dedi.

2 / 4

Binlerce kadının bir araya geldiği Taksim'de, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Asla yalnız yürümeyeceksin" sloganları atıldı.

3 / 4

"İstanbul Sözleşmesi'nden Vazgeçmiyoruz" diyen binlerce kadın polis ablukasına rağmen Taksim Tünel Meydanı'nda buluştu. Daha sonra kadınlar İstiklal Caddesi'nde yürümeye başlayan polisle pazarlığı sonucunda polis barikatlarından biri açıldı. ?

4 / 4

Bunun ardından bir barikatın daha kurulduğu, polisin eylemcilere müdahalede bulunduğu belirtildi. Kadınların yürüyüşü daha sonra polis takibiyle birlikte Karaköy'e doğru devam etti Karaköy'e inen kadınlarla polis arasında arbede yaşandı. ?Kadınların polislerle yaşadığı arbedede polislerin, göstericileri uzaklaştırmak amacıyla kalkan kullandığı görüldü. ?Protestolar Karaköy'de sona erdi.

twitter takip