Kadınlar hakkında söylediği skandal ifadelerle tepki çeken Murat Övüç'e bir tepki de Yeşim Salkım'dan geldi!

Kad%C4%B1nlar+hakk%C4%B1nda+s%C3%B6yledi%C4%9Fi+skandal+ifadelerle+tepki+%C3%A7eken+Murat+%C3%96v%C3%BC%C3%A7%E2%80%99e+bir+tepki+de+Ye%C5%9Fim+Salk%C4%B1m%E2%80%99dan+geldi%21;
ABONE OL

Sosyal medya fenomeni Murat Övüç'ün şiddete uğrayan kadınlar hakkında söylediği sözler büyük tepki çekti. Övüç'e en sert tepkilerden biri de Yeşim Salkım'dan geldi. Övüç de, Yeşim Salkım'ın özel hayatına gönderme yapan bir cevap verince gerilim arttı.

Türkiye dün cansız bedeninin bulunmasıyla ortaya çıkan Pınar Gültekin cinayetini konuşurken ve kadına şiddete tepki gösterirken, sosyal medya fenomeni Murat Övüç'ün söylediği sözler tepki çekti.
 
enbursa.com'a röportaj veren Murat Övüç'ün kullandığı skandal ifadeler sosyal medyada büyük infial yarattı. 
 
Murat Övüç, söz konusu röportajda; şiddete uğrayan kadınların erkekleri kızdırdığı gibi skandal sözler sarf ederek; “Ne olacak bu kadınlar? Şiddete uğradık, tacize uğradık, bizi vurdular... Tutun dilinizi! Kadın her zaman erkeğin bir adım gerisinde olmak zorunda. Bizim kadınlar maalesef ki adama saydırıyorlar, küfür ediyorlar, gaza getiriyorlar. Ee erkekler de...” ifadelerini kullandı.
 
Murat Övüç'e en sert tepkiyi gösterenlerden birisi de, şarkıcı Yeşim Salkın oldu. Instagram hesabından Övüç'ün söz konusu videosunu yayınlayan Yeşim Salkım uzun bir mesaj paylaştı.
 
Yeşim Salkım, paylaşımında; "Haddini aşıp da bize kadınlığı öğretmeye kalkarsan seni o takip eden ve arkanda olduğunu zannettiğin kadınlar da kurtaramaz. Sen ve senin gibiler bu ülkede kadının yerini konumlandıracak en son insanlarsınız" gibi ifadeler kullanarak şunları söyledi:
 
"Bak @muratovucofficiall cinsel yönelimin beni hiç ilgilendirmez amaaaaaa eğer haddini aşıp da bize kadınlığı öğretmeye kalkarsan seni o takip eden ve arkanda olduğunu zannettiğin kadınlar da kurtaramaz. Sen ve senin gibiler bu ülke de kadının yerini konumlandıracak en son insanlarsınız. 'Kadın erkeğin bir adım gerisindedir' gibi kullandığın basiretsiz ve çirkin sözlerin yüzünden ve sen ve senin gibi malesef toplumu yanlış yönlendirenler yüzünden bugün bir genç bir kadın daha varilden ceset torbasına kondu. Haddinizi bilin! Ettiğiniz küfürlere ve ağzınızdan çıkan sözlere dikkat edin. Bence çünkü hiç bir bilinçli toplum sizi kıymetli bir yere koymaz. 2 kızım var ve senin haddine değil bizim nasıl yürüyeceğimiz. Sana bir psikolog tavsiyesi... @muratovucofficiall bu arada sayfamı bu video ile kirlettiğim için tüm aklı başında değerli takipçilerimden özür dilerim, itinayla kaldıracağım zamanı gelince."
 
Murat Övüç ise tepki çeken paylaşımının ardından, Yeşim Salkım'a cevap verirken yine tepki çekecek sözlere imza attı.
 
Övüç, Salkım'a seslenirken "Neden başarılı insanlara sürekli saldırıyorsun. Orada bir yanlış anlama var. Şiddetin her türüne karşıyım ama kadınlarda biraz kendini tutacak dedim. Biraz tombiğim diye Hakan Uzan'a benzetip bana göz mü koydun? Beni hedef göstererek kadınlar gözünde linç edemediniz. Ayrıca bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na hakaret edemezsiniz. Ben bugün gibi bir kadına yardımcı oldum. Hayırdır. Sen kimsin" gibi ifadeler kullandı.
 
Yeşim Salkım da, bu sözlere yayınladığı video ile cevap verdi ve "Türkiye'de Son zamanlarda bizim ülkemizde sosyal medyayla beraber bazı alt sınıftan kişiler para kazanınca üst sınıfa geçtiklerini zannetmeye başladılar. Sizin söylediğinizi de anlamıyor bunlar. Zaten anlayamazlar. Öyle bir kapasiteleri de yok. O bir bilgi birikimi istiyor. Ayrıca benim özel hayatımla ilgili konuşmayın çok fazla. Strateji kuracak zekanız yoksa benim gibi bir kadınla hiç savaşa girmeyin derim" ifadelerini kullandı.
 
Salkın paylaşımında söz ettiği ve "Aslında haklısınız ama toplumu alt-üst sınıf diye ayırmanız da bir ayrımcılık ve dışlama. Kadın haklarını savunurken bunu yapmanız da doğru değil" gibi yorumlara neden alt sınıf ifadesiyle de kendisini geliştirmeyen cahil insanları kastettiğini ifade etti. 
twitter takip