Kadıköy'de polisin darp ettiği gazeteciler: Elimizi deklanşörden asla çekmeyeceğiz

Kad%C4%B1k%C3%B6y%E2%80%99de+polisin+darp+etti%C4%9Fi+gazeteciler:+Elimizi+deklan%C5%9F%C3%B6rden+asla+%C3%A7ekmeyece%C4%9Fiz
ABONE OL

DİSK Basın-İş, Halk TV muhabiri Erdinç Yılmaz ve Murat Erkmen’in polis müdahalesinde yaralandığını açıkladı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek için Kadıköy’de yapmak istediği eylem, polisin saldırısı ve gözaltı terörüne sahne oldu.

Eylemi yerinde takip eden çok sayıda gazeteci de polis şiddetinin hedefindeydi.

Kadıköy Rıhtım’da polisin öğrencileri gözaltına aldığı anları kaydeden Sendika.Org muhabiri Murat Bay, bir polisin yumruklu saldırısına uğradı.

Murat Bay, "Kadıköy rıhtımda polis öğrencileri ensesine basarak gözaltına aldı. Bunu fotoğraflarken polis tarafından yumruklandım. Saldırının ardından gözaltına alınanları çekmeye devam ettim; çünkü  #AsağıBakmayacağız" paylaşımı yaptı. 

DİSK Basın-İş, Halk TV muhabiri Erdinç Yılmaz ve Murat Erkmen’in polis müdahalesinde yaralandığını, sendikanın Yönetim Kurulu üyesi Elif Akgül’ün de darp edildiğini ve gözaltına alınmak istendiğini duyurdu.

DİSK Basın-İş'ten yapılan açıklama şöyle oldu:

Kadıköy'deki Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek eylemini takip eden meslektaşlarımıza onlarca plastik mermi ve gaz sıkıldı.

Yönetim Kurulu üyemiz Elif Akgül polis tarafından tartaklandı. Görevini yapan meslektaşlarımıza yapılan muamele kabul edilemez.

Kadıköy'de haber takibi yapan Yönetim Kurulu üyemiz Elif Akgül darp edildi ve gözaltına alınmak istendi.

Anayasal toplantı, gösteri ve yürüyüş hakkını kullanmak isteyen yurttaşlardan da gazetecilerden de elinizi çekin. Biz elimizi deklanşörden asla çekmeyeceğiz.

Belgeselci ve gazeteci Kazım Kızıl da Twitter hesabından “Gözümün üstünden vuruldum, hastaneye gidiyorum” paylaşımında bulundu.

Gazeteci Murat Ağırel ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada "HalkTv muhabiri Murat Erkmen Kadıköy’de canlı yayında iken plastik mermi ile yaralandı." ifadelerini kullandı.

twitter takip