İsveç Konsolosluğu'ndan Emrullah Gülüşken için cevap niteliğinden açıklama: 'Herkes eşit şekilde yararlanıyor....'

%C4%B0sve%C3%A7+Konsoloslu%C4%9Fu%E2%80%99ndan+Emrullah+G%C3%BCl%C3%BC%C5%9Fken+i%C3%A7in+cevap+niteli%C4%9Finden+a%C3%A7%C4%B1klama:+%E2%80%99Herkes+e%C5%9Fit+%C5%9Fekilde+yararlan%C4%B1yor....%E2%80%99
ABONE OL

İsveç'de Covid-19 testinin pozitif çıkmasına rağmen evine gönderilen kalp hastası Emrullah Gülüşken için İsveç Konsolosluğundan cevap niteliğinde bir açıklama geldi.

İsveç Konsolosluğu, koronavirüs hastası olmasına rağmen tedavi edilmeyen ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kızı Leyla'nın çağrısını duymasıyla ambulans uçakla Türkiye'ye getirilen Türk vatandaşı Emrullah Gülüşken hakkındaki iddialara cevap verdi. 
 
İsveç'te yaşayan ve koronavirüs testi pozitif çıkmasına rağmen evine gönderilen kalp hastası 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken kızı Leyla'nın sosyal medyadan yaptığı çağrının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ulaşması sonucu Ankara'ya getirilmişti.
 
Dün 3 çocuğu ile birlikte Ankara'ya getirilen Emrullah Gülüşken'in tedavisine başlandı. Gülüşken'in çocukları da 14 gün karantinada kalacak. 
 
Bu arada; İstanbul'da bulunan İsveç Konsolosluğu'nun Twitter hesabından da bu konuyla ilgili cevap niteleğinde bir açıklama paylaşıldı.
 
Açıklamada; İsveç’teki sağlık ve tıbbi bakım hizmetlerine erişimde herkesin eşit olduğu ve cinsiyet, yaş, kişinin nerede yaşadığı, işlevsel kapasite, eğitim, sosyal konum, etnik veya dini gruba mensubiyet veya cinsel yönelim gibi durumların eşit erişim üzerinde hiçbir etkisi olmadığı belirtildi.
 
COVID-19 taşıdığı tespit edilen kişilerin büyük bir çoğunluğu hastanede yatarak tedavi altına alınmaya ihtiyaç duyulmadığının ve virüsün hastaneden yayılmasını önlemek amacıyla bazı hastaların evlerinde tedavi edildiğinin de söylendiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:
 
COVID-19 semptomları sebebiyle İsveç’te sağlık hizmeti almak isteyen herkes, hastane veya sağlık hizmeti veren diğer kuruluşlarda tıbbi bir değerlendirmeye alınmaktadır. COVID-19 taşıdığı tespit edilen kişilerin büyük bir çoğunluğu hastanede yatarak tedavi altına alınmaya ihtiyaç duymamaktadır; virüsün hastanelerde yayılmasını mümkün olabildiğince engellemek amacıyla bazı kişiler de evlerinde tedavi edilmektedir. Hastanede tedaviye ihtiyaç duyanlara bu tedavi sağlanmakta olup ağır derecede hasta olanlar da yoğun bakım altına alınmaktadır.
 
İsveç kanunlarına göre, İsveç’teki sağlık ve tıbbi bakım hizmetlerine erişimde herkes eşittir ve bakım, ihtiyaçlar doğrultusunda sağlanmaktadır. Cinsiyet, yaş, kişinin nerede yaşadığı, işlevsel kapasite, eğitim, sosyal konum, etnik veya dini gruba mensubiyet veya cinsel yönelim gibi durumların eşit erişim üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Herkes aynı sağlık ve tıbbi bakım hizmetlerine erişim hakkına sahiptir.
twitter takip