İsrailli gazeteci, canlı yaptığı sırada İstanbul'da gözaltına alındı

%C4%B0srailli+gazeteci,+canl%C4%B1+yapt%C4%B1%C4%9F%C4%B1+s%C4%B1rada+%C4%B0stanbul%E2%80%99da+g%C3%B6zalt%C4%B1na+al%C4%B1nd%C4%B1
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evinin fotoğrafını çektikleri için ‘casusluk’ suçlamasıyla tutuklanan İsrailli çiftle ilgili haber yapan İsrailli gazeteci Ali Mograbi, İstanbul'da canlı yayın sırasında gözaltına alındı.

The Times of Israel gazetesinde yer alan habere göre, polisin İstanbul’da haber yaparken gözaltına alınan Kanal 13 muhabiri Ali Mograbi’nin, tüm fotoğrafları silindikten sonra otelden ayrılmamasının istendiği öğrenildi. Habere göre, Mograbi’nin polislerin bütün gün onu takip ettiğini söylediği de aktarıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ:

İsrailli çift Natali-Mordy Oknin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Üsküdar’daki konutunun fotoğrafını çektiği gerekçesiyle ‘ajanlık’ suçlamasıyla tutuklanmıştı. Çiftin serbest bırakılması için İsrail hükümeti devreye girmiş ve çiftin İsrail’in hiçbir kurumu için çalışmadıkları açıklanmıştı. İsrail Başbakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada “İsrail’deki en üst düzey kademelerce ilgilenilen bu konuyla ilgili çalışmaların Dışişleri Bakanlığı’nın öncülüğünde yürütüldüğünü ve bir an önce bir çözüm bulunması amacıyla yorulmadan çalışmaya devam edileceği” belirtilmişti.

twitter takip