İsmail Saymaz'dan Osman Gökçek'e cavap: 'İftiranı kendi kanalında at'

ABONE OL

İsmail Saymaz, Odatv soruşturması kapsamında tutuklu olan gazetecileri hedef gösteren Osman Gökçek'i yayına bağlamayınca iki isim arasında gerginlik yaşandı.

 
 
Ankara'nın görevden alınan eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu ve hükümete yakınlığıyla bilinen Beyaz TV'nin Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek ile Hürriyet Gazetesi muahbiri ve Halk TV'de yayınlanan 'Şimdiki Zaman' programının yorumcusu İsmail Saymaz arasında Odatv gerginliği yaşandı.
 
Dün sabah Halk TV ekranlarında Ayşenır Arslan'ın sunumuyla ekrana gelen 'Medya Mahallesi' programına hakkında yapılan konuşmalardan sonra cevap hakkını kullanarak bağlanan ve Odatv'ye yönelik çete ifadelerini kullanarak Arslan'la tartışma yaşayan Osman Gökçek akşam saatlerinde de benzer bir durumu İsmail Saymaz ile yaşadı.
 
İsmail Saymaz, Odatv'nin şuan cezaevinde bulunan haber sorumlusu Barış Terkoğlu ve genel yayın yönetmeni Barış Pehlivan'a iftira attığınu söylediği Osman Gökçek'in 'Şimdiki Zaman' yayınını bağlanmasını istemedi ve cevap hakkını yazılı olarak kullanmasını ifade etti.
 
Osman Gökçek'in cevap hakkını kullanamayacak durumda olan meslektaşlarına iftira attığını belirten İsmail Saymaz, "Burası Beyaz TV değil. Osman Gökçek iftirayı gitsin kendi kanalında atsın" diyerek tepki gösterdi.
Bu anların videosunu sosyal medya hesabından paylaşan Osman Gökçek de, "İsmail Saymaz Halk Tv’de aleyhime konuşma yapıyor sonra yayına bağlanıp Oda Tv hakkında cevap hakkımı kullanmak istediğimde Gürkan’a bağlama diye korkup yalvarıyor.İşte demokrasi anlayışınız bu kadar.Ben ise biraz önce Beyaz TV’de seni defalarca yayına davet ettim.İşte fark bu" mesajını yayınladı.
 
İsmail Saymaz ise bu mesaja, "Gayet iyi yaptım.Halk TV, namuslu, haysiyetli ve vatansever insanlara her türden iftiranın atıldığı Beyaz TV değildir.Şu an cezaevinde olan ve yanıt hakkını kullanamayan arkadaşlarımıza iftira attırmayız, attırmayacağız.Haddinizi bileceksiniz" diyerek cevap verdi.
 
Osman Gökçek, dün öğle saatlerinde de Ayşenur Arslan'ın Medya Mahallesi programına bağlanarak, tutuklu gazeteciler Barış Pehlivan ile Barış Terkoğlu ve Odatv aleyhinde konuşmuş ve hedef göstermişti.
Ayşenur Arslan da, Osman Gökçek'e açıklamalarının cevap hakkını kullanmak olmadığını belirterek, "Meslektaşlarımı, içeride olan şu anda ve haksız yere tutuklanan, kendisini savunma imkânı olmayan insanları suçlamak için bu ekranı kullanamazsınız" demişti.
twitter takip